Random Article


DC kondigt nieuwe Justice League of America, Batwoman en Super Sons titels aan voor DC Rebirth

 

Posted 06/10/2016 by

DC Rebirth is een gigantisch succes gebleken voor DC Comics. Ze zijn niet alleen terug de grootste Amerikaanse comicbookuitgeverij van het moment, het succes van de nieuwe titels stuwde ook de algemene verkoop van comics terug de hoogte in. Logischerwijs zal DC het Rebirth-initiatief verder zetten na het grote Justice League Vs Suicide Squad-event eind dit jaar. In februari 2017 starten er drie nieuwe titels: Batwoman, Super Sons en Justice League of America.

SUPER SONS

supersons

Rond Super Sons is voorlopig nog niet geweten of Chris Burns, Dennis Culver en Jorge Jimenez nog de reeks zullen maken, maar de serie blijft natuurlijk een moderne update van de Super Sons-saga uit de jaren 70 waarin de zonen van Superman en Batman uit een parallelle wereld centraal stonden. Onder DC Rebirth draait het hier om Batman’s echte zoon Damian Wayne, de huidige Robin, en Superman’s zoon Jon Kent, de nieuwste Superboy. De jochies ontmoeten elkaar voor het eerst in Superman #10 in november, waaruit deze serie dan zal voortkomen in februari.

 

BATWOMAN

dcrebirthbatwoman

Haar huidige hoofdrol in Detective Comics zal in februari-maart leiden tot een geheel nieuwe soloreeks, voorafgegaan door een DC Rebirth one-shot. Batwoman Kate Kane treedt dus terug op de voorgrond wanneer Batman haar op een missie stuurt over heel de wereld, ten gevolge van de gebeurtenissen van de huidige Batman cross-over Night of the Monster Men. De reeks wordt ingeleid door een “Batwoman Begins”-verhaal in Detective Comics en gemaakt door Marguerite Bennett en James Tynion IV, met tekeningen van Steve Epting (Captain America). De DC Rebirth: Batwoman one-shot verschijnt in februari, de nieuwe Batwoman #1 is voor maart.

 

JUSTICE LEAGUE OF AMERICA

dcrebirthvixen

Naast de reguliere Justice League-reeks, komt er alweer een Justice League of America-titel, dewelke ontspringt uit de Justice League Vs Suicide Squad cross-over. Justice League of America zal eveneens twee keer per maand verschijnen en wordt gemaakt door Steve Orlando (Supergirl) en Ivan Reis (Blackest Night). In januari wordt de serie nog ingeleid door maar liefst vier one-shots, allen geschreven door Steve Orlando. Deze draaien rond Vixen (Mari McCabe), The Atom (Ryan Choi), The Ray (Ray Terril) en Killer Frost en stellen de personages voor alvorens ze de nieuwe JLA vervoegen.dcrebirthjla

Het valt inderdaad op dat DC kiest voor karakters dewelke momenteel allen in tv-series als Legends of Tomorrow en The Flash verschijnen om de nieuwe JLA te bevolken. De leden van het team worden overigens een soort superheroïsche ontdekkingsreizigers, dewelke plaatsen als het Microverse, verborgen steden en werelden binnenin werelden zullen bezoeken.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.