Random Article


DC herstart WildStorm als imprint onder Warren Ellis

 

Posted 05/10/2016 by

UPDATE: Op New York Comic Con maakte DC bekend dat men februari 2017 ziet als mogelijk startpunt voor het vernieuwde WildStorm en dat de imprint losstaat van het grotere DC-universum, waar momenteel Apollo en Midnighter nog schitteren in hun eigen miniserie.

wildstormZo rond de eeuwwisseling was het in 1992 door Jim Lee opgerichte WildStorm de meest innoverende comicbookuitgever. Mensen als Joe Madureira en J. Scott Campbell kregen de vrije hand op eigen titels als Battle Chasers en Danger Girl en Warren Ellis en Bryan Hitch vonden samen de superheldencomic opnieuw uit voor de 21ste eeuw. Eerst proefdraaiden ze wat ideeën op Stormwatch voor ze met een stuk meer poeha The Authority lanceerden. Maar het succes duurde uiteindelijk niet lang. Wildstorm brak weg van Image Comics en volgde oprichter Jim Lee mee naar DC Comics, maar bloedde langzaam dood en stierf een stille dood in 2010. Superhelden als de WildC.A.T.s, Gen13 en The Authority vonden een tijdelijke thuisbasis in het gewone DC-universum onder de New 52 een jaar later. Dit tot verdriet van veel fans.

DC Comics maakte nu bekend dat ze WildStorm weer tot leven gaan wekken als een aparte imprint. En deze imprint zal worden overschouwd door Warren Ellis, de man die veel van zijn reputatie vestigde bij de uitgever als schrijver van reeksen als het eerdergenoemde Stormwatch/The Authority, maar ook Planetary en Global Frequency.

DC zal voor WildStorm hetzelfde model toepassen als bij de Young Animal-imprint onder Gerard Way. Ellis zal de hoofdreeks schrijven genaamd The Wild Storm. Deze serie dient om het WildStorm-universum – thuisbasis van o.a. de WildC.A.T.s, Gen13, Apollo, Midnighter, Deathblow, The Authority, Wetworks en Stormwatch – te resetten en zal als introductie dienen voor nieuwe versies van personages als Voodoo, Grifter en Jenny Sparks. Het tekenwerk van deze comic is trouwens van de hand van Jon Davis-Hunt (Clean Room). Er zullen in eerste instantie drie series opstarten: Michael Cray, WildC.A.T.S. en Zealot. Hiervoor zijn nog geen namen van makers bekendgemaakt.

De verwachtingen zijn natuurlijk hooggespannen: eerdere pogingen om het WildStorm-superheldenuniversum opnieuw te starten mislukten enigszins. Zal Warren Ellis voldoende zijn om het nu wel te laten lukken?

ws-character-design-grifter-01-203507 ws-character-design-lucy-blaze-01-203508 ws-character-design-miles-craven-01-203509

ws-character-design-angela-01-203504 ws-character-design-cray-01-203505ws-character-design-engineer-01-203506

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.