Random Article


Dark Horse bewerkt Neil Gaiman’s American Gods tot Comics

 

Posted 05/10/2016 by

Na eerdere succesvolle comicbookbewerkingen van Neil Gaiman-romans, waaronder Forbidden Brides en How to Talk to Girls at Parties, heeft Dark Horse Comics de rechten verworven om zijn succesvolle roman uit 2001, American Gods, ook tot een comicbookreeks om te vormen. American Gods wordt bij Dark Horse een 27-delige reeks, bestaande uit drie hoofdstukken dewelke in drie hardcover graphic novels zullen worden gebundeld: Shadows, My Ainsel en The Moment of the Storm. Het eerste deel van American Gods: Shadows ligt in maart 2017 in de winkelrekken.

Schrijver van dienst is P. Craig Russell, geen onbekende tot Gaiman-adaptaties vanwege zijn werk op o.a. The Sandman: The Dream Hunters en Coraline. De tekeningen worden voorzien door Scott Hampton (Hellboy, Batman), terwijl Glenn Fabry (Preacher) en Adam Brown (Predator vs. Judge Dredd vs. Aliens) de covers zullen doen. David Mack (Kabuki, Fight Club 2) en Dave McKean (The Sandman) zijn al aangesteld voor variant covers voor het eerste deel van American Gods: Shadows, terwijl er ook gast pin-ups en artwork zal zijn van o.a. Walt Simonson (Thor), Mark Buckingham (Fables) en Colleen Doran (The Sandman). Dit alles gebeurt natuurlijk onder het toeziend oog van Neil Gaiman, zelf uiteraard ook een gevierd comicbookschrijver.

American Gods is een episch fantasyverhaal dat draait om een oorlog tussen oude en nieuwe goden, dewelke enkel maar bestaan omdat mensen in hen geloven. Naast deze Dark Horse-bewerking, heeft Starz de American Gods-roman ook opgepikt om tot een tv-serie uit te bouwen, dewelke volgend jaar al in première gaat…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.