Random Article


Review: Seven to Eternity #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


De makers doen een poging om iets nieuws te doen binnen het genre.

Op zijn slechtst


Waarschijnlijk meer een familiedrama in plaats van een fantasyverhaal.


Rick Remender en Jerome Opena komen in Seven to Eternity bij Image Comics aanzetten met een fantasyverhaal… of is het meer een familiedrama?

Posted 26/09/2016 by

 
Full Article
 
 

seven-to-eternity-001-cover

Those who hide from war deserve a long life of sleepless nights.

Een oude grap luidt dat alle fantasyverhalen draaien om groepjes mensen die op zoek gaan naar iets dat ze kwijt zijn en tijdens de reis doorheen steden trekken waarbij de namen doen denken aan de kreten die Welshmen uitkramen nadat ze dronken uit de pub komen gewaggeld. Seven to Eternity is niet zo’n fantasyverhaal. Maar dat had de naam van Rick Remender (Uncanny X-Force, Deadly Class) op de cover je vast al duidelijk gemaakt.

De meeste fantasyverhalen spelen in een Europese setting. Remender kiest er samen met zijn kompaan Jerome Opena (The Avengers, Deadpool) voor om Noord-Amerika als achtergrond te nemen. Je zou kunnen zeggen dat deze comic een verkapte western is. En deze comic draait niet om een epische queeste, maar om familie.

Lang geleden maakte de oude vader van het gezin Osidis de keuze om de tirannieke God of Whispers de vinger te geven toen deze hem een aanbod wilde doen. Natuurlijk moest hij dit met de dood bekopen, maar niet voordat hij zijn zoon Adam op het hart drukte om nooit deze kwade god, die binnen de clan wordt aangeduid met Mud King, te bezoeken om zijn aanbod te horen. Maar het leven voor de familie wordt er na de dood van vader niet makkelijker op en Adam vraagt zich eigenlijk af waarom hij zich iets van de woorden van zijn vader moet aantrekken. Zijn oude heer heeft hem stiekem toch een flink oor aangenaaid en dat steekt hem. De rest laat zich raden…

Het thema van dit verhaal is er dus een uit het boekje voor Remender: Een verstoorde familierelatie. Zie ook Deadly Class. Als fantasyverhaal kun je hier nog niet echt iets van zeggen. De wereld is nog in opbouw en het ziet er wel naar uit dat er nog een bepaalde vorm van magie huist binnen de Osidis clan. Oh, en er vliegt ook een draak rond. Maar je moet niet gek staan te kijken als dit grotendeels een bijzaak blijft.

Als afsluiter moet nog worden gezegd dat het tekenwerk van Opena echt prachtig is. Aanrader dus, deze Seven to Eternity.

Seven to Eternity #1 bij Archonia.com

seven-to-eternity-001-1seven-to-eternity-001-2

seven-to-eternity-001-3seven-to-eternity-001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.