Random Article


Review: Revolution #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Mooie start van wat een spetterende climax aan de afgelopen 10 jaar IDW/Hasbro-verhalen belooft te worden. Heel wat fan-favorite personages.

Op zijn slechtst


Minder toegankelijk voor nieuwe lezers.


IDW start in Revolution de moeder aller Hasbro cross-overs wanneer Transformers, G.I. Joe, M.A.S.K., Action Man, Micronauts én ROM The Space Knight op een hoop worden gesmeten…

Posted 21/09/2016 by

 
Full Article
 
 

The little fella’s killin’ the earthlings!

idwrevolution1IDW Publishing heeft in de afgelopen jaren heel wat verwezenlijkt voor speelgoedfabrikant Hasbro. Niet alleen geven ze al bijna tien jaar lang de beste Transformers en G.I. Joe-comics uit die we ooit gelezen hebben, inmiddels hebben ze ook de licenties te pakken voor ROM, Micronauts, Action Man én M.A.S.K. (Mobile Armored Strike Kommand). Het spreekt voor zich dat daar ooit eens een cross-over van moest komen, want wie hield er vroeger niet van om alle Hasbro-toys op één hoop te smijten? Met deze Revolution is het eindelijk zo ver.

De vijfdelige miniserie betekent het einde van een tijdperk voor de huidige Transformers- en G.I. Joe-comicbookreeksen en de start van iets nieuws. Naast de Revolution-reeks krijgt elke speler ook een speciale one-shot, waarna uiteindelijk een geheel nieuwe serie volgt. Schrijvers John Barber en Cullen Bunn weten alvast hoe ze de verschillende werelden met elkaar moeten combineren in wat aanvoelt als een mooie blauwdruk van het Hasbro-filmuniversum dat in de komende jaren op het grote scherm moet verschijnen.

Wanneer een G.I. Joe-eenheid wordt afgeslacht en er een heuse hoeveelheid van het mineraal Ore-13 (waaruit Energon, het levensbloed van Cybertronianen) wordt ontdekt, zijn de van Cybertron afkomstige Transformers de hoofdverdachten. De spanningen tussen G.I. Joe en de Autobots onder Optimus Prime lopen hoog op en het helpt helemaal niet wanneer de (er enigszins als een Transformer uitziende) Space Knight ROM plots een heuse slachtpartij onder de elitesoldaten aanricht…

idwrevolution1rom

Dit eerste deel van Revolution voelt minder aan als een nieuw begin, dan als de climax van alles wat hiervoor kwam. In een back-upverhaal wordt de geschiedenis van deze IDW-wereld wat meer uit de doeken gedaan, maar het helpt toch wanneer je enigszins vertrouwd bent met de franchises. Of liever, de IDW-versies van de franchises.

Barber en Bunn doen er goed aan de actie gefocust te houden op G.I. Joe en Transformers, de grotere (en meer bekende) spelers van dit event. Aan Action Man, ROM en de kleine teaser naar M.A.S.K. wordt voorlopig nog wat minder aandacht besteed, en maar goed ook. Ondanks de ietwat cliché opzet en de overrompeling aan personages, komen de werelden wel op een natuurlijke manier samen en mogen de kleurrijke tekeningen van Fico Ossio er zijn.

idwrevolution1gijoetransformers

We zijn zeer benieuwd waar IDW’s Hasbro-universum naartoe leidt in deze cross-over, want de schrijvers tonen duidelijk dat ze risico’s durven nemen. Desalniettemin raden we aan om te beginnen bij het begin om hier volop van te kunnen genieten, of te wachten op de nieuwe nummers #1 die er in de komende maanden aankomen na de Revolution, want als instappunt tot de Hasbro-wereld van IDW voelt dit eerste deel nog wat te complex aan…

Revolution #1 (van 5) bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.