Random Article


Review: Civil War II #5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
6 total ratings

 

Op zijn best


De actie wordt mooi weergegeven door David Marquez.

Op zijn slechtst


Gevecht voelt volledig onverdiend aan. Klassieke Marvel-helden gedragen zich wederom als kinderen op een speelplaats.


Team Iron Man versus Team Captain Marvel in het all-out action vijfde deel van Marvel’s Civil War II, maar kan het verhaal nog gered worden?

Posted 21/09/2016 by

 
Full Article
 
 

What are they fighting over?

civil-war-ii-5-1-600x911Tien jaar na Civil War – één van de populairste superheldenevenementen ooit – en mooi getimed om samen te vallen met Captain America: Civil War in de bioscoop, komt Marvel aanzetten met Civil War II. Kort na het mini-event Avengers: Standoff is Civil War II in feite het eerste grote event in het All-New Marvel-universum en wordt de Marvel-superheldengemeenschap wederom in twee kampen gesplitst vanwege een Minority Report-achtige aanpak jegens het beschermen van de planeet.

Na enige vertraging van de hoofdreeks, dewelke Marvel’s hele publicatieschema een beetje overhoop smeet, ligt nu eindelijk Civil War II #5 in de winkelrekken. Hierin vindt de grote clash tussen de superhelden plaats rond het lot van de toekomst voorspellende Inhuman Ulysses, met Captain Marvel en Iron Man als spilfiguren van het conflict. Eindelijk nog eens wat actie, dus!

Team Iron Man, bestaande uit tal van Avengers en het merendeel van de X-Men, versus Team Captain Marvel, ook bestaande uit wat Avengers en Ultimates, met de Guardians of the Galaxy en de Inhumans als back-up. Het doet wat denken aan het grote gevecht uit de eerste Civil War-reeks, met één belangrijk verschil: deze clash, hoe mooi ie ook wordt geïllustreerd door David Marquez, voelt volledig onverdiend aan.

Brian Bendis wist doorheen de reeks de motivaties van Tony Stark/Iron Man wel uit te diepen, maar maakte daarbij Carol Danvers/Captain Marvel koud, harteloos en onredelijk. Verder wist hij zelden tot nooit dieper in te gaan op de motivaties van enkele andere belangrijke spelers en laat hij tijdens dit gevecht alle personages zijn typische, onschuldig ogende banter behouden, dewelke hier totaal ongepast is. Het doet wat denken aan het gevecht op het vliegveld in de Captain America: Civil War-film, waar alle helden zich zwaar inhielden, wat grapjes maakten en aldus niemand écht in gevaar leek te zijn. Zeg wat je wil over de grote gevechten in de eerste Civil War, maar die hadden tenminste een impact (en er vielen enkele rake klappen, zo niet doden).

Voeg daarbij dan nog eens dat het conflict tot een abrupt einde wordt gebracht door nog maar eens een geprojecteerd toekomstvisioen van de Inhuman Ulysses, dat alweer een grote Marvel-held in de problemen doet komen…

Alweer zijn vooral de plaatjes van Marquez de redding voor dit Civil War II-deel. Bendis levert enkele leuke match-ups, maar de overdreven humoristische toon zorgt ervoor dat je dit even serieus kan nemen als een gevecht op de speelplaats. De climax is nog enigszins interessant, maar de premisse van Civil War II en de bijna-karaktermoord van Carol Danvers zorgen ervoor dat dit vijfde deel wederom als een vrij ondermaatse Marvel-eventcomic kan worden bestempeld…

Civil War II #5 bij Archonia.com

 

cwii5cwii5b

Onze reviews van de hoofdreeks en de twee one-shots vind je hier:

CIVIL WAR II #0

CIVIL WAR II #1

CIVIL WAR II #2

CIVIL WAR II #3

CIVIL WAR II #4

CIVIL WAR II: THE FALLEN/THE ACCUSED

 

TIE-INS?

Civil War II bevat naast de kernreeks natuurlijk ook weer heel wat tie-ins. Deze maand eindigen de volgende miniseries:

CIVIL WAR II: CHOOSING SIDES #6 (van 6)

CIVIL WAR II: X-MEN #4 (van 4)

CIVIL WAR II: GODS OF WAR #4 (van 4)

CIVIL WAR II: AMAZING SPIDER-MAN #4 (van 4)

Deze miniseries lopen nog eventjes voort:

CIVIL WAR II: KINGPIN #3 (van 4)

CIVIL WAR II: ULYSSES #2 (van 3)

Ook de volgende issues van lopende Marvel-reeksen komen onder de Civil War II-banner terecht:

NEW AVENGERS #16

ALL-NEW, ALL-DIFFERENT AVENGERS #14

UNCANNY AVENGERS #14

CAPTAIN AMERICA: SAM WILSON #13

CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS #6

INVINCIBLE IRON MAN #13

INTERNATIONAL IRON MAN #7

THE ULTIMATES #11

SQUADRON SUPREME #11

CAPTAIN MARVEL #9

A-FORCE #9

AGENTS OF S.H.I.E.L.D. #9

THE TOTALLY AWESOME HULK #11

UNCANNY INHUMANS #14

MS. MARVEL #11

SPIDER-WOMAN #11

SPIDER-MAN #8

SPIDER-MAN 2099 #15

MOCKINGBIRD #7

GUARDIANS OF THE GALAXY #12

ROCKET RACCOON & GROOT #9-10

VENOM: SPACE KNIGHT #10

ALL-NEW WOLVERINE #12

DEADPOOL #18

POWER MAN AND IRON FIST #8

THUNDERBOLTS #5

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.