Random Article


DC Rebirth (Week 14-15) – Trinity

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 


DC Comics laat DC Rebirth verder knallen met het langverwachte Trinity door Francis Manapul…

Posted 21/09/2016 by

 
Full Article
 
 

Na DC’s Convergence, het einde van de New 52 en de DCYou-rebranding, wordt er alweer een nieuw tijdperk ingeluid bij DC Comics. In de DC Universe Rebirth Special ging DC Rebirth van start, een nieuw initiatief waarbij elke superheldenreeks een nieuwe nummer #1 krijgt en een nieuw instappunt. De focus ligt hier terug op nostalgie, hoop, optimisme en nalatenschap in het DC-universum. Een mix tussen de nostalgie naar het klassieke DC-universum en de makkelijke instap voor nieuwe lezers van de New 52.

jlrebirth

Naar goeie gewoonte zal Brainfreeze alle DC Rebirth-specials en nieuwe nummers #1 bespreken in wekelijkse reviewspecials. De veertiende week bracht geen nieuwe nummers #1, maar week vijftien ziet één van de grootste titels verschijnen: Trinity

DC REBIRTH WEEK 1

DC REBIRTH WEEK 2

DC REBIRTH WEEK 3

DC REBIRTH WEEK 4

DC REBIRTH WEEK 5

DC REBIRTH WEEK 6

DC REBIRTH WEEK 7

DC REBIRTH WEEK 8

DC REBIRTH WEEK 9

DC REBIRTH WEEK 10

DC REBIRTH WEEK 11

DC REBIRTH WEEK 12

DC REBIRTH WEEK 13

 

TRINITY #1

  • dcrebirthtrinitySchrijver/Artiest: Francis Manapul
  • Prijs: $2.99
 
A rainbow suit, Bruce?

In het verleden bracht DC al enkele Trinity-series uit, met wisselend succes. Centraal staat natuurlijk steeds de heilige DC Trinity: Superman, Batman en Wonder Woman. Francis Manapul (The Flash) probeert het nog een keer met een nieuwe Trinity-serie onder DC Rebirth die hij zowel zal schrijven als tekenen.

De New 52-versie van Superman is niet meer. In zijn plaats is de klassieke jaren 80-90-00, oudere en met zijn Lois Lane getrouwde man van staal uit de vorige versie van het DC-universum gekomen. Deze Superman, dewelke enkele jaren geleden ook overigens vader is geworden, heeft zich nog maar pas geopenbaard aan deze wereld. Hoog tijd dus voor Lois om zowel Batman als Wonder Woman eens uit te nodigen voor een dinner party in Smallville en de plooien tussen de drie helden wat glad te strijken…

Francis Manapul levert hier een zeer mooie introductie tot de nieuwste versie van DC Trinity. De klassieke Superman heeft duidelijk heel wat andere herinneringen aan ‘zijn’ Batman en Wonder Woman (met o.a. een leuke Rainbow Batman shout-out tot gevolg), terwijl de jongere Dark Knight en Amazoneprinses een jongere, minder ervaren man van staal kenden. De opzet is wat onconventioneel, maar het werkt wel en brengt heel wat nostalgische gevoelens naar boven. Qua actie gebeurt er nog niet veel, maar voor de karaktermomenten en het prachtige tekenwerk en Manapuls trademark innovatieve lay-outs krijgt deze een 4/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

 

Volgende week knalt DC Rebirth verder met Batman Beyond, Teen Titans, Cyborg en Blue Beetle!

DC Rebirth bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.