Random Article


Dit is Marvel NOW! 2.0 in November

 


Posted 20/09/2016 by

marvelnowdivided

In oktober gaat Marvel van start met een nieuwe relaunch en rebranding van hun superheldenreeksen. Net zoals een eerdere herlancering in 2012, krijgt het initiatief de titel Marvel NOW! mee. De nieuwe Marvel NOW! vormt wederom een nieuw instappunt voor het een jaar geleden nog maar vernieuwde Marvel-universum, met tal van nieuwe reeksen en een nieuwe “Divided We Stand” status quo na de gebeurtenissen van Civil War II.

Dat Civil War II in oktober en november nog niet is afgelopen, maakt schijnbaar niet veel uit. Naast onze reviews van Civil War II zal Brainfreeze – net zoals bij DC Rebirth – vanaf oktober ook de Marvel NOW!-titels semi-wekelijks onder de loep nemen. Hier alvast een voorsmaakje van wat we in november mogen verwachten. Zowel nieuwe nummers #1 als nieuwe, post-Civil War II verhaallijnen van lopende reeksen worden van de Marvel NOW!-banner voorzien. In de Spider-Man-reeksen loopt dan weer het mini-event The Clone Conspiracy, terwijl ook het grotere Inhumans Vs X-Men van start gaat.

De Marvel NOW!-reeksen van oktober vind je hier.

 

NIEUWE SERIES

marvelnowavengersmarvelnowavengers1marvelnowoccupymarvelnowspideyvows

 • THE AVENGERS #1, door Mark Waid en Mike Del Mundo. Na All-New, All-Different Avengers keert Mark Waid opnieuw terug naar Earth’s Mightiest Heroes. Na een split dankzij de Civil War, moeten de Avengers toch nog een keer strijden tegen één van hun grootste tegenstanders ooit: de doorheen de tijd reizende Kang The Conqueror. Het team bestaat ditmaal uit Captain America (Sam Wilson), Vision, Thor (Jane Foster), Hercules, Spider-Man (Peter Parker) en de nieuwe Wasp.
 • THE AVENGERS #1.1, door Mark Waid en Barry Kitson. Een terugkeer naar het verleden, toen de eerste Avengers – Iron Man, Thor, Hulk, Ant-Man en Wasp – de fakkel doorgaven aan Captain America als leider van een team ex-criminelen bestaande uit Hawkeye, Quicksilver en Scarlet Witch. Er zullen nieuwe onthullingen aan het licht komen die een impact hebben op de Avengers van vandaag…
 • OCCUPY AVENGERS #1, door David F. Walker en Carlos Pacheco. Boogschutter Hawkeye wordt nu pas echt Marvel’s Green Arrow, wanneer ook hij tegen sociaal onrecht zal strijden en opkomt voor de kleine man. Na zijn moord op de Hulk en monsterproces, leidt hij nu teruggedoken een bende “Robin Hoods” bestaande uit gewone mensen onder het motto “Take Back Justice”…
 • THE AMAZING SPIDER-MAN: RENEW YOUR VOWS #1, door Gerry Conway en Ryan Stegman. Wel, het werkte voor Superman en Lois Lane in DC Rebirth, dus wie weet ook voor Peter Parker en Mary Jane Watson in Marvel NOW! In deze voortzetting van de Secret Wars-miniserie waarin het huwelijk van Spider-Man en MJ nooit uit de geschiedenis gewist werd, ontmoeten we een heuse Spidey-familie. Naast Peter zelf, hebben zowel zijn vrouw MJ als hun dochter Annie spinnenkrachten en houden ze als familie de straten van New York City veilig…

marvelnowwakandamarvelnowfoolkillermarvelnowghostridermarvelnowironheart

 • BLACK PANTHER: WORLD OF WAKANDA #1, door Ta-Nehisi Coates, Roxane Gay, Yona Harvey, e.a. De wereld van Black Panther’s koninkrijk Wakanda wordt groter. In deze anthologiereeks worden zijverhalen rond de Wakandese bevolking verteld. We starten met een verboden romance tussen Ayo en Aneka, twee jonge vrouwen die worden opgeleid om Dora Milaje (de elitegroep die de koning beschermt) te worden…
 • FOOLKILLER #1, door Max Bemis en Dalibor Talajic. Ooit was Greg Salinger als de tweede Foolkiller een huurdoder, nu is hij een psychiater die door S.H.I.E.L.D. wordt aangesteld om superschurken te behandelen. Na Solo is dit de tweede spin-off van Deadpool and the Mercs for Money
 • GHOST RIDER #1, door Felipe Smith, Danilo Beyruth en Tradd Moore. Mooi op tijd voor zijn tv-debuut in Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. seizoen 4, krijgt nieuwste Ghost Rider Robbie Reyes alweer een eigen reeks. Een mysterieus buitenaards artefact crasht op Aarde en brengt enkele slimme koppen naar Robbie’s thuisbasis Californië, waaronder Amadeus “Hulk” Cho…
 • INVINCIBLE IRON MAN #1, door Brian Michael Bendis en Stefano Caselli. Riri Williams, een briljante jonge studente aan MIT, slaagde er al eerder in om haar eigen Iron Man-harnas te maken. Nu zal ze zelf een superheldencarrière beginnen als superheldin Iron Heart, Marvel’s nieuwste “we geven een van onze grootste helden een politiek correcte make-over”-poging. Maar waar is Tony Stark?

marvelnowthanosmarvelnowultimates2marvelnowthormarvelnowvenom

 • THANOS #1, door Jeff Lemire en Mike Deodato. Marvel’s grootste filmschurk krijgt wederom een eigen reeks. Opnieuw zullen we Thanos de Mad Titan volgen in zijn zoektocht doorheen de kosmos naar ultieme macht.
 • THE ULTIMATES 2 #1, door Al Ewing en Travel Foreman. “Ultimate problems require ultimate solutions”. De tagline voor de sequel op Marvel’s huidige Ultimates-serie is nog niets veranderd. Captain Marvel, Blue Marvel, Miss America en Spectrum gaan nog steeds onnoemelijk grote kosmische dreigingen tegemoet, deze keer als de nieuwste herauten van de goddelijke ex-planeteneter Galactus. Think big!
 • THE UNWORTHY THOR #1 (van 5), door Jason Aaron en Olivier Coipel. Het gaat niet zo goed met Thor Odinson. Hij is al een tijdje zijn mystieke hamer Mjolnir onwaardig en zowel zijn hamer als superheldentitel werden overgenomen door zijn ex-vriendin Jane Foster. Toch is er ook een andere Mjolnir, dewelke ooit toebehoorde tot de Thor uit het alternatieve Ultimate Marvel-universum. De ex-dondergod is echter niet de enige die hiernaar op zoek is…
 • VENOM #1, door Mike Costa en Gerardo Sandoval. De buitenaardse symbiont met een ongezonde fetisj voor Spider-Man is terug, slechter dan ooit. Geen “Lethal Protector” (Eddie Brock) en geen “Agent of the Cosmos” (Flash Thompson), maar wat dan wel? De menselijke gastheer van Venom is vooralsnog een mysterie…
 

NIEUWE INSTAPPUNTEN

marvelnowcapmarvelnowmoongirlmarvelnowheroesforhiremarvelnowpunisher

 • CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS #7, door Nick Spencer en Jesus Saiz. De start van “Hail Hydra”, waarin de Red Skull doorheen Europa marcheert en het duistere geheim van Steve Rogers aan het licht dreigt te komen…
 • MOON GIRL AND DEVIL DINOSAUR #13, door Amy Reeder, Brandon Montclare en Natacha Bustos. Start van “The Smartest There Is”, waarin de jonge Lunella Lafayette officieel de slimste persoon op Aarde wordt. Gelukkig heeft ze haar trouwe Devil Dinosaur achter zich om haar te beschermen…
 • POWER MAN AND IRON FIST #10, door David F. Walker en Sanford Greene. De start van “Harlem Burns”, waarin Luke Cage en Danny Rand middenin een bendeoorlog tussen Cottonmouth, Black Cat, Tombstone, Mr. Fish en andere misdaadbazen terecht komen.
 • THE PUNISHER #7, door Becky Cloonan en Steve Dillon. Start van “Into the Wild”, waarin Frank Castle de wildernis intrekt…

marvelnowsilversurfermarvelnowspiderwomanmarvelnowsquadronmarvelnowthunderbolts

 • SILVER SURFER #9, door Dan Slott en Mike Allred. Start van “Worlds Apart”, waarin de Surfer en zijn vriendin Dawn de holografische wereld Inkandesha bezoeken. Paradijselijk, dat wel, maar hoe krijgen ze hun echte lichamen terug?
 • SPIDER-WOMAN #13, door Dennis Hopeless en Veronica Fish. “Scare Tactics”, Jessica Drew versus de Hobgoblin. ’nuff said!
 • SQUADRON SUPREME #13, door James Robinson en Leonard Kirk. Start van “Namor Has Risen”, waarin de koning van Atlantis, jawel, verrijst. De Sub-Mariner heeft nog een eitje te pellen met het inmiddels uit elkaar gedreven Squadron Supreme…
 • THUNDERBOLTS #7, door Jim Zub en Sean Izaakske. Start van “Caught Red-Handed”. Een confrontatie tussen Bucky Barnes en Steve Rogers, maar beide mannen hebben zo hun geheimen. Ondertussen keert ook oorspronkelijke Thunderbolt Songbird terug…
 

Marvel NOW! 2016 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.