Random Article


Review: Doom Patrol #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Heerlijk raar. Heel wat Morrison-invloeden.

Op zijn slechtst


Heerlijk raar. Heel wat Morrison-invloeden.


“Heerlijk raar”. ‘s Werelds vreemdste superheldenteam is terug! My Chemical Romance’s Gerard Way en Nick Derington grijpen terug naar Grant Morrison en Vertigo in de nieuwe start van de Doom Patrol onder DC’s Young Animal…

Posted 14/09/2016 by

 
Full Article
 
 

Be a bright light in a black hole…
doompatrol1

De Taco op de cover kan je wegpellen om de geheimen van het universum te ontdekken. We’re not kidding…

Heerlijk raar. De beste manier om deze nieuwe Doom Patrol #1 te beschrijven. De eerste titel van DC’s nieuwe Young Animal-imprint (denk Vertigo, maar dan hipper) onder The Umbrella Academy-schrijver en ex-My Chemical Romance zanger Gerard Way ligt eindelijk in de winkelrekken. Way neemt zelf de schrijfpen op, terwijl artiest Nick Derington (Madman) deze surreële wereld tot leven brengt.

De Doom Patrol is een DC-superheldenteam met een interessante geschiedenis. In feite waren ze het eerste superheldenteam bestaande uit een bende door de maatschappij afgewezen misfits die door een professor in een rolstoel samengebracht werden. Yep, Marvel’s X-Men verschenen slechts een paar maandjes na het debuut van de Doom Patrol in 1963, maar de gelijkenissen zijn treffend. De Patrol beleefde een populaire periode in de jaren 60 en gedurende een Vertigo Comics-renaissance onder schrijver Grant Morrison, dewelke een vreemde, surreële take op de Doom Patrol-titel leverde eind jaren 80-begin jaren 90.

Sindsdien dook de Doom Patrol slechts sporadisch op en kon niemand echt het werk van Morrison evenaren. Tot nu misschien. Je merkt dat Gerard Way opgegroeid is met de door Morrison geschreven Doom Patrol-comics. Het trippy, kleurrijke tekenwerk van Derington helpt hier enorm bij. We worden voorgesteld tot de enthousiaste, maar ietwat vreemde ambulancier Casey Brinke. Haar wereld wordt vreemder en vreemder wanneer ze het lichaam van Doom Patrol-mainstay Robotman vindt. Verder checken we even waar Doom Patrol-oprichter Niles “The Chief” Caulder mee bezig is, maakt Negative Man een cameo, is er een shout-out naar Danny The Street en weten we dat Grant Morrisons superheldenparodie Flex Mentallo (Man of Muscle Mystery) zal meedoen, maar alles blijft nog wat vaag.

doompatrol

Deze Doom Patrol #1 is lang niet voor iedereen weggelegd en zal wel een “love it or hate it” stempel verkrijgen. Verwacht geen typische nieuwe superheldencomic. Het verhaal slaagt op nog niet veel en er wordt maar weinig uitgelegd. Zelfs wanneer je vertrouwd bent met de Grant Morrison/Doom Patrol-periode voelt alles nog wat chaotisch aan. Maar laat dat de pret niet drukken. We hebben er alle vertrouwen in dat de reeks gebundeld een pak beter zal lezen en qua weirdness is dit gewoon enorm veelbelovend. De Doom Patrol is terug, vreemder dan ooit! Rejoice!

Doom Patrol #1 bij Archonia.com

doom-patrol

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.