Random Article


Review: Skybourne #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het is een behoorlijk amusante strip waarbij vooral het schrijfwerk opvalt.

Op zijn slechtst


Wat! Geen cheesecake?!


Frank Cho’s nieuwe comic – Skybourne bij BOOM! Studios – bevat geen cheesecake maar wel veel actie en fantasy…

Posted 11/09/2016 by

 
Full Article
 
 

You don’t understand. I’m not “the carrot”. I’m the “stick”.

skybourne-001-coverIn 2014 kondigde Frank Cho (Liberty Meadows, Savage Wolverine, Wonder Woman) een resem aan creator-owned comics aan en één van deze titels was Skybourne bij BOOM! Studios. De eerste issue is van de persen gerold en je kunt er het nodige van vinden.

  • Het concept is niet bijster origineel. Een vrouw met superkrachten die, waarschijnlijk in samenwerking met een organisatie, achter magische voorwerpen aangaat.
  • De suggestie wekken dat er meer is aan deze vrouw. Dat er een reden is dat juist zij getroffen kan worden door het leidend voorwerp van het verhaal. Wanneer je jezelf realiseert dat haar naam Grace Skybourne is dan weet je in welke richting je dit moet zoeken.
  • Het tekenwerk doet soms denken aan The Authority. Het is een tijdje geleden dat je als lezer kon zien dat een heldin een schedeltje aan gort sloeg.

Maar wat als een paal boven water staat is dat Cho zich duidelijk vermaakt heeft met het maken van deze comic. Kijkend naar de cover lijkt het erop dat de tekenaar zichzelf parodieert. Voor Savage Wolverine bij Marvel gebruikte hij immers hetzelfde ontwerp.  En hij heeft ook echt zijn best gedaan om er iets van te maken trouwens. Het hele idee achter Skybourne wordt in het verhaal zelf uit de doeken gedaan. Er zijn geen aparte tekstkaders vol nutteloze expositie. Al lezende zul je het ontdekken. En voor een tekenaar is dat heel knap, zeker als je jezelf bedenkt dat niet veel schrijvers hem dit nadoen.

Het tekenwerk heeft de kwaliteit die je van een Frank Cho mag verwachten. Klein detail. De comic bevat vooralsnog geen cheesecake. Maar laat je dat niet weerhouden om dit toch eens te proberen…

Skybourne #1 bij Archonia.com

skybourne-001-1skybourne-001-2

skybourne-001-3skybourne-001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.