Random Article


DC Rebirth (Week 13) – Cyborg & Supergirl

 


Posted 07/09/2016 by

Na DC’s Convergence, het einde van de New 52 en de DCYou-rebranding, wordt er alweer een nieuw tijdperk ingeluid bij DC Comics. In de DC Universe Rebirth Special ging DC Rebirth van start, een nieuw initiatief waarbij elke superheldenreeks een nieuwe nummer #1 krijgt en een nieuw instappunt. De focus ligt hier terug op nostalgie, hoop, optimisme en nalatenschap in het DC-universum. Een mix tussen de nostalgie naar het klassieke DC-universum en de makkelijke instap voor nieuwe lezers van de New 52.

DC-Rebirth-supergirlcyborg

Naar goeie gewoonte zal Brainfreeze alle DC Rebirth-specials en nieuwe nummers #1 bespreken in wekelijkse reviewspecials. De dertiende week levert slechts twee nieuwe comics op rond twee van DC’s populairste tieners…

DC REBIRTH WEEK 1

DC REBIRTH WEEK 2

DC REBIRTH WEEK 3

DC REBIRTH WEEK 4

DC REBIRTH WEEK 5

DC REBIRTH WEEK 6

DC REBIRTH WEEK 7

DC REBIRTH WEEK 8

DC REBIRTH WEEK 9

DC REBIRTH WEEK 10

DC REBIRTH WEEK 11

DC REBIRTH WEEK 12

 

CYBORG: REBIRTH #1

  • cyborg1rebirthSchrijver: John Semper, Jr.
  • Artiesten: Paul Pelletier, Sandra Hope, Tony Kordos
  • Prijs: $2.99
 
Who exactly is Cyborg?

Victor Stone, alias Cyborg, werd begin jaren 80 voorgesteld als één van de New Teen Titans. Sinds de start van de New 52 is hij een stapje hoger geklommen, namelijk als oprichtend lid van de Justice League. Na een geslaagde, doch zeer korte, soloserie in de New 52 krijgen we in deze Rebirth-special een herintroductie tot het personage.

Terwijl Victor S.T.A.R. Labs (inclusief zijn vader en hoofdwetenschapper Silas Stone) tracht veilig te houden van een gemechaniseerd monster, krijgen we via flashbacks het vernieuwde oorsprongsverhaal van Cyborg te zien. Naarmate de issue vordert komt de kernvraag voor deze eerste arc, of mogelijk de hele reeks, naar boven: “is Cyborg een mens of een machine?”. John Semper Jr. gaat er nog niet té diep op in, zodat tekenaar Paul Pelletier zijn ding kan doen met de actiescènes. Een degelijke issue, zeker voor nieuwe lezers die het personage enkel kennen van de Justice League-filmtrailer, maar hardcore DC-fans hebben dit allemaal al weleens eerder gezien. De villain achter dit alles heeft echter wel potentieel. 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

SUPERGIRL #1

  • supergirl1rebirthSchrijver: Steve Orlando
  • Artiest: Brian Ching
  • Prijs: $2.99
 

I will always be a strange visitor

Kara Zor-El probeert nog steeds haar burgerlijke leven als tiener Kara Danvers te combineren met haar tweede bestaan als Supergirl. Het is echter niet makkelijk. Het leven op Aarde lijkt in de verste verte op het leven dat ze heeft achtergelaten op Krypton’s Argo City. De technologie op onze planeet doet zelfs denken aan Krypton’s verre verleden, om over onze culturen nog maar te zwijgen…

Orlando en Ching weten een mooie introductie te bieden tot Kara Zor-El en houden – net zoals in de Rebirth-special die hieraan voorafging – mooi het midden tussen de Supergirl uit de comics en de tv-serie. De quirky tekeningen van Ching helpen enorm om alles luchtig te houden. Villain voor deze eerste arc wordt Cyborg Superman, in deze versie niemand minder dan Kara’s vader Zor-El, dus dat belooft. Kortom, samen met de Rebirth-special een zeer sterke basis voor de nieuwe Supergirl-reeks… 4/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

Volgende week knalt DC Rebirth verder zonder nieuwe nummers #1, maar de week daarop zijn we terug met het langverwachte Trinity!

DC Rebirth bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.