Random Article


Review: The Amazing Spider-Man – Renew Your Vows

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $18.99
 
Verzamelt: Amazing Spider-Man: Renew Your Vows #1-5, Secret Wars: Secret Love #1
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het tekenwerk is ok.

Op zijn slechtst


Het is slecht geschreven fanfictie.


In deze Secret Wars tie-in zien we wat een nog steeds getrouwde Spider-Man en Mary Jane hebben gemaakt van hun leven onder de tirannie van de Regent…

Posted 20/08/2016 by

 
Full Article
 
 

Well look at this.. Daddy’s home.

Hier op Brainfreeze denken enkele redacteuren met veel liefde terug aan de periode dat Peter Parker/Spider-Man en Mary-Jane Watson getrouwd waren. De aankondiging van The Amazing Spider-Man: Renew Your Vows – een miniserie in een parallel universum tijdens het mega-event Secret Wars – liet vele fanhartjes sneller kloppen. De review van de eerste issue legde de lat vrij hoog. Zou de rest van dit verhaal dat niveau vast kunnen houden?

De achtergrond van dit verhaal is simpel. Een zomer terug werd het Marvel-universum opgeschrikt door het Secret Warsevent. Alles dat resteerde van het Marvel-multiversum, werd in één planeet – Battleworld – gegoten dewelke werd opgedeeld in regio’s. Renew Your Vows speelt zich af in The Regency. In dit domein zijn Peter Parker en Mary Jane nog steeds getrouwd en hebben ze een dochter genaamd Annie. De mensen in The Regency gaan gebukt onder de terreur van de villain Regent. Deze knaap is dusdanig machtig dat de X-Men al door hem zijn gekeeld en de rest van de helden ongetwijfeld snel zullen volgen. De vraag is of Spider-Man zijn verantwoordelijkheid wil nemen… of dat deze niet verder gaat dan zijn gezinnetje?

De eerste pagina’s van dit verhaal bieden hoop, maar daarna stort het in als een kaartenhuis. Schrijver Dan Slott heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij tegen het huwelijk van Peter en MJ was en gebruikt deze comic nu als podium om deze mening nog eens te ventileren. Dat doet hij met het slecht doordachte standpunt dat Spider-Man zijn overige verantwoordelijkheden zou verzaken wanneer er een gezin in het spel is. Hiermee negeert hij bijna 20 jaar aan comics waaruit het tegendeel blijkt. Sterker nog, hij laat zien dat hij het karakter van de webspinner dus niet begrijpt. Hiermee levert hij een verrot fundament voor een verhaal, dat op zich best aardig had kunnen zijn. Zeker wanneer je de motivatie van de Regent begrijpt.

Het tekenwerk van Adam Kubert (Uncanny X-Men) is goed, maar wordt op sommige stukken nadelig beïnvloed door het inktwerk van John Dell. Dat zie je vooral wanneer het gezicht van Mary-Jane in een andere positie dan frontaal voorbij komt. Zijn design voor Regent is niet al te sterk want deze kwaaie peer ziet eruit als het pigmentair gehandicapte broertje van DC’s Darkseid.

Kort samengevat diende deze comic eigenlijk nergens voor. Het is niet eens een goed tussendoortje te noemen. Sommige stukken en het afsluitende verhaal  zijn best aardig en daarom krijgt het nog twee sterren. Dat er nog steeds een publiek is voor een getrouwde Spider-Man, blijkt wel uit de aankondigingen van de nieuwe Marvel NOW!-relaunch, want Renew Your Vows krijgt een ongoing reeks in de herfst. Weliswaar niet geschreven door Dan Slott, maar Gerry Conway – de man die de verhaallijn schreef waar Spidey’s vorige grote liefde Gwen Stacy stierf…

Renew your Vows bij Archonia.com

Amazing Spider-Man - Renew Your Vows 1 spread

Amazing Spider-Man - Renew Your Vows 1 2Amazing Spider-Man - Renew Your Vows 1 3

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.