Random Article


Robert Kirkman en Ryan Ottley zetten een punt achter Invincible

 

Posted 18/08/2016 by

In 2003 bedachten Robert Kirkman (The Walking Dead, Outcast) en Cory Walker (Battle Pope, The Irredeemable Ant-Man) Invincible als onderdeel van een nieuwe lijn van superheldencomics bij Image Comics. Andere titels waren trouwens Venture, Shadowhawk en Firebreather. Waar de andere drie titels vrij snel van het toneel verdwenen ging Invincible door met Ryan Ottley (Spawn, Death Grub) als vervangend tekenaar en werd het een nieuwe loot aan de boom van successen van Robert Kirkman.

Invincible-133Cover-78b3aInvincible was voor Kirkman vooral een vehikel om zijn superheldenfantasieën uit te leven. Voordat hij in 2008 werd benoemd tot partner bij Image Comics werkte hij ook voor Marvel. Daar wilde hij in navolging van schrijvers als Peter David en Chris Claremont een lange run neerzetten op een titel maar hij kreeg daar niet de mogelijkheid. En dan begin je zelf maar een reeks.

Invincible is het verhaal van de jonge Mark Grayson. Zijn vader – de buitenaardse superheld Omni-Man – vertelt hem op jonge leeftijd dat hij eigenlijk tot het buitenaardse ras van de Viltrumites behoort en op aarde is om de mensheid te helpen. Op een dag zal Mark superkrachten krijgen en hem eventueel kunnen helpen. Helaas ligt het verhaal iets anders dan dat Mark’s vader hem voorspiegelde en wordt hij zijn eigen man als de superheld Invincible. De serie werd een onconventionele superheldenreeks, dewelke een draai gaf aan de typische langdurige DC/Marvel-series.

In een brief aan de pers heeft Kirkman laten weten dat Invincible toch gaat eindigen. Ryan Ottley had aangegeven dat hij de behoefte voelt om iets anders te tekenen dan de reeks en ook niet meer in de maandelijkse sleur van het steeds maar moeten produceren wil zitten. Ironisch genoeg gooien Kirkman en Ottley er nog wel een afsluitende twaalfdelige verhaallijn tegenaan getiteld The End of all Things, die zal starten in Invincible #133. Het allerlaatste deel wordt issue #144, dat voor december 2017 op de planning staat.

Pre-order Invincible #132 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.