Random Article


Review: Civil War II – The Accused/The Fallen

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: , ,
 
Inkter: ,
 
Inkleuring: , ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $4.99/stuk
 
Verzamelt: Civil War II: The Accused #1, Civil War II: The Fallen #1
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


"The Fallen" is een prachtissue die de nalatenschap van Bruce Banner/Hulk in de schijnwerpers zet.

Op zijn slechtst


De mindere tekeningen in "The Accused"


Marvel’s Civil War II dondert verder en in deze twee comics wordt er stilgestaan bij twee belangrijke gebeurtenissen: de begrafenis van de Hulk en het proces van zijn moordenaar Hawkeye…

Posted 17/08/2016 by

 
Full Article
 
 

Do you think the verdict was fair?

Tien jaar na Civil War – één van de populairste superheldenevenementen ooit – en mooi getimed om samen te vallen met Captain America: Civil War in de bioscoop, komt Marvel aanzetten met Civil War II. Kort na het mini-event Avengers: Standoff is Civil War II in feite het eerste grote event in het All-New Marvel-universum.

Ondertussen zitten we in de helft van de hoofdreeks (en diens vele tie-ins) en staan we even stil bij de grote gebeurtenis van de afgelopen maanden: de Hulk die gedood werd door Hawkeye. In deze twee one-shots, Civil War II: The Accused en Civil War II: The Fallen, wordt er aandacht besteed aan respectievelijk het proces van Clint Barton/Hawkeye en de begrafenis van Bruce Banner/Hulk.

civilwarIIaccusedcivilwarIIfallen

Terwijl we in Civil War II #3 en #4 het proces van Hawkeye (en het controversiële verdict) al konden volgen, toont The Accused door schrijver Marc Guggenheim en artiesten Ramon Bachs en Garry Brown, heel wat meer scènes in de rechtbank. De hoofdrol is dan ook niet echt weggelegd voor de beschuldigde Clint Barton, maar eerder voor Matt Murdock – de advocaat van Bruce Banner die achter de schermen ook wat corruptie in de rechtszaal dient af te handelen als de vigilante Daredevil. Het resultaat is een vrij generisch courtroom drama met wat superheldenactie erbij, hoewel Guggenheim wel enkele mooie, ingetogen scènes tussen Clint en Matt – beide Marvel-straathelden met enkele gelijkaardige principes – weet neer te pennen. Het is alleen zonde dat de schetserige tekenstijlen van Bachs en Brown de kwaliteit van de comic zo naar beneden halen. Het is soms pijnlijk om aan te zien. 3/5.

cwIIaccused

Civil-War-II-The-Fallen-1-6-600x911Heel wat beter is dan The Fallen, waarin de begrafenis van Bruce Banner en de voorlezing van zijn testament (door, jawel, Matt Murdock), ook heel controversieel worden onthaald. We weten dat het niet zo lang zal duren vooraleer de Hulk (of eender welke superheld) uit de dood terugkeert, maar toch wordt de nasleep van zijn dood zeer mooi in beeld gebracht door het duo Greg Pak (schrijver van moderne Hulk-klassiekers als Planet Hulk en World War Hulk) en Mark Bagley. Na een lage opkomst voor de begrafenis van Bruce Banner, met leuke momenten voor Iron Man, Hercules en The Thing (maar, gezien de omstandigheden, een nogal vreemde cameo van Captain Marvel) is het vooral de supporting cast van de Hulk-reeksen die een grote rol weet te spelen.

De rouwprocessen van Banner’s ex-vrouw Betty Ross, haar vader Thunderbolt Ross, ex-sidekick Rick Jones, nicht Jennifer Walters/She-Hulk, zoon Skaar en opvolger Amadeus Cho – ook allen zelf Hulks/gammamonsters (geweest) – worden prachtig geïllustreerd. Je merkt dat Pak al jarenlang bekend is met zijn personages. The Fallen is veruit één van de betere “Death of Hero“-verhalen sinds die ode aan de Martian Manhunter in DC’s Final Crisis: Requiem enkele jaren geleden.  4/5.

Onontbeerlijk aan het grotere Civil War II-verhaal zijn deze twee one-shots niet, maar ze weten wel de huidige status quo van het Marvel-universum wat meer uit te diepen. Vooral The Fallen kan gelden als één van de absolute hoogtepunten van het Marvel-zomerevent.

 

Onze reviews van de hoofdreeks vind je hier:

CIVIL WAR II #0

CIVIL WAR II #1

CIVIL WAR II #2

CIVIL WAR II #3

CIVIL WAR II #4

 

TIE-INS?

Civil War II bevat naast de kernreeks en de twee one-shots natuurlijk ook weer heel wat tie-ins. Deze maand zien we de volgende miniseries verschijnen:

CIVIL WAR II: ULYSSES #1 (van 3)

Deze eerder gestarte miniseries knallen voort:

CIVIL WAR II: KINGPIN #2 (van 4)

CIVIL WAR II: CHOOSING SIDES #4-5 (van 6)

CIVIL WAR II: AMAZING SPIDER-MAN #3 (van 4)

CIVIL WAR II: GODS OF WAR #3 (van 4)

CIVIL WAR II: X-MEN #3 (van 4)

Ook de volgende issues van lopende Marvel-reeksen komen onder de Civil War II-banner terecht:

INVINCIBLE IRON MAN #12

CAPTAIN AMERICA: SAM WILSON #12

CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS #5

SPIDER-MAN #7

ALL-NEW, ALL-DIFFERENT AVENGERS #13

ALL-NEW WOLVERINE #11

SQUADRON SUPREME #10

POWER MAN & IRON FIST #7

SPIDER-WOMAN #10

THE TOTALLY AWESOME HULK #10

DEADPOOL #17

CAPTAIN MARVEL #8

MS. MARVEL #10

UNCANNY INHUMANS #13

UNCANNY AVENGERS #13

THE ULTIMATES #10

NEW AVENGERS #15

AGENTS OF S.H.I.E.L.D. #8

A-FORCE #8

THE ASTONISHING ANT-MAN #9

SCARLET WITCH #9

MOCKINGBIRD #6

GUARDIANS OF THE GALAXY #11

ROCKET RACCOON & GROOT #8

VENOM: SPACE KNIGHT #11

SPIDER-MAN 2099 #13-14

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.