Random Article


DC Rebirth (Week 11) – Supergirl, Suicide Squad & Batgirl and the Birds of Prey

 


Posted 17/08/2016 by

Na DC’s Convergence, het einde van de New 52 en de DCYou-rebranding, wordt er alweer een nieuw tijdperk ingeluid bij DC Comics. In de DC Universe Rebirth Special ging DC Rebirth van start, een nieuw initiatief waarbij elke superheldenreeks een nieuwe nummer #1 krijgt en een nieuw instappunt. De focus ligt hier terug op nostalgie, hoop, optimisme en nalatenschap in het DC-universum. Een mix tussen de nostalgie naar het klassieke DC-universum en de makkelijke instap voor nieuwe lezers van de New 52.

dcrebirthbatgirlbirdsvardcrebirthsupergirlvardcrebirthsuicidesquadvar

Naar goeie gewoonte zal Brainfreeze alle DC Rebirth-specials en nieuwe nummers #1 bespreken in wekelijkse reviewspecials. De elfde week biedt weer een nieuwe start voor enkele grote kleppers…

DC REBIRTH WEEK 1

DC REBIRTH WEEK 2

DC REBIRTH WEEK 3

DC REBIRTH WEEK 4

DC REBIRTH WEEK 5

DC REBIRTH WEEK 6

DC REBIRTH WEEK 7

DC REBIRTH WEEK 8

DC REBIRTH WEEK 9

DC REBIRTH WEEK 10

 

SUPERGIRL: REBIRTH #1

  • dcrebirthsupergirlSchrijver: Steve Orlando
  • Artiest: Emanuela Lupacchino
  • Prijs: $2.99
 
You can call me Kara, director Chase

Kara Zor-El, de nicht van Superman en de bekendste Supergirl van ze allemaal, krijgt alweer een eigen soloreeks. DC poogt hier de New 52-oorsprong van het personage te combineren met bekende elementen uit de huidige tv-serie, zoals de nieuwe setting National City. Deze Rebirth-special begint echter gelijkaardig aan de eerste Superman-films, met deze keer Kara’s vader Zor-El die een crimineel de Phantom Zone instuurt.

Steve Orlando en Emanuela Lupacchino gooien heel wat elementen uit de Supergirl- en Superman-geschiedenis op een hoop en maken er toch een leuk geheel van. De oude villain Lar-On, alias de Weerwolf van Krypton, is opnieuw te zien in al zijn door Red Kryptonite getransformeerde glorie, terwijl een terug zeer vrolijke Kara zelf goede banden behoudt met Cameron Chase en het Department of Extranormal Operations en wederom een geheime identiteit (als Kara, niet Linda, Danvers) en adoptie-ouders verkrijgt. Het doet allemaal wat denken aan de relaunch van Wonder Woman in 2006, waar elementen uit zowel de comics als tv-serie in een nieuw jasje werden gestopt.

Supergirl: Rebirth #1 werkt mooi als opzet voor wat komen zal. Het zou terug eens tijd gaan worden dat Kara’s plek in het DC-universum wordt verstevigd en deze serie belooft exact dat te doen… 4/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

BATGIRL AND THE BIRDS OF PREY #1

  • dcrebirthbatgirlbirdsofprey1Schrijver: Julie & Shawna Benson
  • Artiesten: Claire Roe
  • Prijs: $2.99
 

If it’s not on fire, it’s not Gotham

Waar de vorige Batgirl and the Birds of Prey Rebirth-special een catch-up bood tot DC’s gekende meidenteam, gaat hier de “Who is Oracle?”-verhaallijn pas echt van start. Barbara Gordon/Batgirl en Dinah Lance/Black Canary gaan op zoek naar de mysterieuze hacker die Barbara’s voormalige identiteit als Oracle misbruikt. Het leidt hen tot enkele gekende maffiabazen in Gotham City, dewelke op hun beurt worden opgejaagd door de Huntress…

De Bensons weten nog steeds een goeie dynamiek tussen de drie hoofdpersonages te bieden en een intrigerend verhaal op te zetten. De geschiedenis tussen Batgirl en Black Canary is duidelijk, terwijl de nieuwe Huntress voor de nodige conflicten binnen het team weet te zorgen. Het spijtige blijft nog steeds het tekenwerk van Claire Roe. Hoewel haar actiescènes lichtjes verbeteren, blijven de gezichten van de personages er niet uitzien in deze cartooneske, schetserige stijl. 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

SUICIDE SQUAD #1

  • dcrebirthss1Schrijver: Rob Williams
  • Artiesten: Jim Lee, Jason Fabok
  • Prijs: $2.99
 

The scum are ready to save America

Bij een langspeelfilm in de bioscoop, hoort natuurlijk een high profile launch van een nieuwe serie. DC’s Suicide Squad krijgt een nieuw begin onder schrijver Rob Williams en niemand minder dan artiest en DC co-publisher Jim Lee, dus je weet dat het menens is.

Nadat Williams toonde hoe je het best een filmfan naar het medium der comics lokt in de Suicide Squad Rebirth-special, begint hier het eerste deel van de “The Black Vault”-verhaallijn, waarin Amanda Waller en Rick Flag in het geheim hun Squad – bestaande uit filmpersonages Katana, Harley Quinn, Killer Croc, Deadshot en Enchantress – naar de andere kant van de wereld sturen om een mysterieus kosmisch artefact op te pikken. Er loopt wat mis met hun vervoer, Killer Croc voelt zich onwel en ze storten neer, that’s it. Meer gebeurt er nog niet vermits Jim Lee slechts in staat is om een halve issue per keer te tekenen. En zelfs dan voelen de tekeningen gerusht aan.

Het verhaal komt daarom nooit echt van de grond en doet denken aan één van de zovele inwisselbare 90s Image-comics die startten met een team helden die een vijandige basis aanvallen (waarvan sommigen, toegegeven, ook door Jim Lee gemaakt werden). Neen, veel beter is dan het tweede verhaal, waarin Williams en voormalig Justice League-tekenaar Jason Fabok op een duidelijke manier de aangepaste geschiedenis van Deadshot uit de doeken doen (in elk nieuw deel zal zo een ander Task Force X-lid centraal staan). Daardoor krijgt deze issue nog een voldoende. 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

Volgende week knalt DC Rebirth verder met Blue Beetle, Deathstroke en Hellblazer!

DC Rebirth bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.