Random Article


Review: The Black Monday Murders #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een moordmysterie en een boeiende nieuwe kijk op de economie in één.

Op zijn slechtst


De personages zijn nog niet zo uitgewerkt.


De nieuwe van Jonathan Hickman bij Image Comics gaat over moord, maar vooral over geld en de mensen die je ermee kunt kopen…

Posted 15/08/2016 by

 
Full Article
 
 

You see, part of what makes it magic is the illusion.

Economie is hot. Sinds de financiële meltdown van 2008 hoor je bij elk verjaardagsfeestje wel iemand oreren over de beurskoersen, de groeicijfers van China, negatieve rentes en wat al niet meer. Maar als je denkt dat je ook maar iets hebt begrepen over de wereld van de financiën en de economie in het algemeen dan heb je het mis. In The Black Monday Murders zullen Jonathan Hickman (East of West, Secret Wars)en Tomm Coker (Global Frequency, Secret Avengers) je proberen te overtuigen van het feit dat alles wat je geleerd hebt over geld en de economie niet klopt.

Het verhaal opent op zwarte donderdag 1929. Het begon met een beurshandelaar die ten prooi valt aan bizarre symptomen waarna de aandelenmarkt crasht en de wereld in de Grote Depressie stort. De economie wordt namelijk beheerst door een genootschap dat achter de schermen aan de touwtjes trekt en een fragiel evenwicht behoudt door middel van mensenoffers, duistere rituelen en wat bloed op zijn tijd. Alles om Mammon te behagen. In 2016 zien we enkele leden uit dit gezelschap weer terug. Er wordt in hun kringen een moord gepleegd waardoor een detective zich ermee gaat bemoeien en voor het eerst in vele jaren hun geheim weleens in de openbaarheid zou kunnen komen…

De nieuwe Hickman is er een uit het boekje. De schrijver trekt zijn trukendoos open en begint vol enthousiasme te bouwen aan een stevige wereld waarin ie zijn theorieën onderbouwt. De personages zijn nog niet bepaald uitgewerkt. Zijn invloed zie je ook terug in het ontwerp van het boekje waarin je zijn typische design tics ziet zoals de tussenpagina’s met een logo. En de tekstpagina’s dewelke zo uit een typemachine lijken te zijn getrokken. Alles om dit op een politiedossier te laten lijken.

Dat gevoel wordt nog eens versterkt door het werk van Tomm Coker, dat stijf staat van de fotoreferenties. Vaak ook letterlijk omdat zijn personages soms erg stijf op de plaat staan. Maar het draagt in positieve zin bij aan het idee dat je als lezer een belangrijk dossier in handen hebt gekregen waarin je iets kunt lezen dat je eigenlijk niet mag weten.

Liefhebbers van Hickman kunnen dit blind kopen. Voor $4.99 krijg je immers een comic met de dikte van een Europees album en flink wat leesvoer.

Black Monday Murders #1 bij Archonia.com

The Black Monday Murders 001-1The Black Monday Murders 001-2

The Black Monday Murders 001-3The Black Monday Murders 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.