Random Article


Jim Lee benoemt Harley Quinn tot vierde pilaar van het DC-universum

 

Posted 11/08/2016 by

Wie DC zegt, zegt vrijwel meteen Superman, Batman en Wonder Woman, de Trinity. De drie steunpilaren waar het hele DC-universum op rust. Tot nu dan. Want in een interview met Vulture verklaarde Jim Lee, vanuit zijn rol als co-uitgever van DC Comics, dat dit drietal nu een viertal is omdat Harley Quinn er overduidelijk ook bij hoort. Zij is de vierde pilaar waar DC op steunt. Waar baseert hij dat op?

Harley Quinn maakte natuurlijk haar debuut als sidekick/liefje van The Joker in Batman: The Animated Series in 1992. Een jaar later maakte ze de overstap naar de comic en verscheen voor het eerst in Batman Adventures #12. Je kunt rustig zeggen dat Harley al een tijdje meedraait en vrijwel slechts sporadisch op de voorgrond verscheen. Daar kwam pas écht verandering in toen DC al hun comics herlanceerde in het kader van The New 52 in 2011.

Aan de verkopen kon men zien dat de Suicide Squadcovers waar Harley op stond net iets beter verkochten dan de covers zonder haar. Ook op de collectibles-afdeling merkte men dat fans vroegen om meer beeldjes en dergelijke van La Quinn. In 2014 resulteerde dat alles in een eigen, zeer succesvolle comicbookserie dewelke nog altijd wordt gemaakt door Jimmy Palmiotti en Amanda Conner. Inmiddels speelt Harley een voorname rol in drie reeksen (Harley Quinn, Harley’s Little Black Book en Harley Quinn and her Gang of Harleys), is er wederom een DC-animatiefilm rond haar in de maak (Batman & Harley Quinn) en kun je haar in de bioscoop bewonderen als de breakoutster van de Suicide Squad-langspeelfilm van David Ayer.

Uit de cijfers blijkt dat Harley Quinn goed verkoopt en zij is voor DC wat Deadpool momenteel is voor Marvel. Maar is een succes van twee jaar genoeg om haar meteen om te dopen tot de vierde pilaar van DC Comics?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.