Random Article


DC Rebirth (Week 10) – All-Star Batman, Deathstroke, Superwoman & Red Hood and the Outlaws

 


Posted 10/08/2016 by

Na DC’s Convergence, het einde van de New 52 en de DCYou-rebranding, wordt er alweer een nieuw tijdperk ingeluid bij DC Comics. In de DC Universe Rebirth Special ging DC Rebirth van start, een nieuw initiatief waarbij elke superheldenreeks een nieuwe nummer #1 krijgt en een nieuw instappunt. De focus ligt hier terug op nostalgie, hoop, optimisme en nalatenschap in het DC-universum. Een mix tussen de nostalgie naar het klassieke DC-universum en de makkelijke instap voor nieuwe lezers van de New 52.

deathstrokedcrebirthvardcrebirthredhoodoutlawssuperwomandcrebirthvar

Naar goeie gewoonte zal Brainfreeze alle DC Rebirth-specials en nieuwe nummers #1 bespreken in wekelijkse reviewspecials. De tiende week biedt een mix van vanalles en nog wat, inclusief de langverwachte voortzetting van de All-Star-lijn…

DC REBIRTH WEEK 1

DC REBIRTH WEEK 2

DC REBIRTH WEEK 3

DC REBIRTH WEEK 4

DC REBIRTH WEEK 5

DC REBIRTH WEEK 6

DC REBIRTH WEEK 7

DC REBIRTH WEEK 8

DC REBIRTH WEEK 9

 

ALL-STAR BATMAN #1

 • dcrebirthallstarbatman1Schrijver: Scott Snyder
 • Artiesten: John Romita Jr., Declan Shalvey
 • Prijs: $4.99
 
Take me and burn him out of me once and for all.

Schrijver Scott Snyder heeft samen met Greg Capullo de New 52-reeks van Batman tot één van de beste superheldenseries van de afgelopen jaren gemaakt. Nu keert hij terug tot de Dark Knight in de voortzetting van DC’s All-Star-lijn, waar schrijvers/artiesten hun ding kunnen doen met enkele van de grootste superheldeniconen. Deze Rebirth-serie heeft echter niets te maken met de vorige All-Star Batman-reeks en lijkt zich wel degelijk in de hedendaagse DC-continuïteit af te spelen.

Two-Face/Harvey Dent is altijd één van Batman’s grootste en meest onvoorspelbare vijanden geweest. Nadat hij Gotham City verziekte met zure regen en controle uitoefende over de verschillende misdaadfamilies, neemt Batman Harvey Dent mee op een road trip om hem eindelijk van Two-Face te verlossen. Two-Face heeft echter nog een groter plan, waardoor het onwaarschijnlijke tweetal wordt opgejaagd door verschillende premiejagers met enkele verwachte, maar ook zeer onverwachte gevolgen…

Snyder doet het ‘m weer! Deze All-Star Batman voelt – mede dankzij de tekeningen van superster John Romita Jr. en de andere setting – zeer anders aan dan de vorige Batman-serie, maar Snyder weet er toch een bijzonder intrigerend eerste hoofdstuk van te maken. In een back-up verhaal geïllustreerd door Declan Shalvey wordt er wederom een interessante kijk op Duke Thomas alsook Batman’s oudere sidekicks gegeven. Een zeer geslaagde eerste issue. 4/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

DEATHSTROKE: REBIRTH #1

 • dcrebirthdeathstrokeSchrijver: Christopher Priest
 • Artiesten: Carlo Pagulayann, Jason Paz
 • Prijs: $2.99
 

Sign the contract.

Niemand minder dan Christopher Priest, nog bekend van zijn bejubelde run op Marvel’s Black Panther in de jaren 90-00, zal de verdere avonturen van Slade Wilson/Deathstroke – de beruchtste huurmoordenaar uit het DC-universum – schrijven.

In deze Rebirth-special wordt er nogal veel van de hak op de tak gesprongen en dwingt Priest de lezer om zijn/haar aandacht erbij te houden. Aan de hand van allerlei fragmenten uit het leven van deze killer krijgen we wel degelijk een mooi, doch tragisch portret van ons hoofdpersonage. Niet voor iedereen weggelegd, maar het belooft alvast veel goeds voor het verdere verloop van de reeks. 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

RED HOOD AND THE OUTLAWS #1

 • dcrebirthredhood1Schrijver: Scott Lobdell
 • Artiest: Dexter Soy
 • Prijs: $2.99
 
Chew on this, Batman.

In de voorgaande Rebirth-special kregen we al een catch-up van de geschiedenis van Jason Todd, Batman’s tweede Robin die na zijn dood via de Joker herrees als de vigilante Red Hood. Met de goedkeuring van de Dark Knight, zien we hier hoe Red Hood één van de grootste misdaadorganisaties in Gotham City zal infiltreren: deze van Roman Sionis, alias de Black Mask…

Lobdell en Soy leveren alweer een degelijke karakterstudie van Jason Todd af, dewelke nog steeds een geweten lijkt te hebben. Van de rest van de Outlaws is nog niet veel sprake. Men neemt dus duidelijk hun tijd met het samenbrengen van dit team, maar het werkt. De laatste pagina voorspelt alvast veel goeds… 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

SUPERWOMAN #1

 • dcrebirthsuperwomanSchrijver: Phil Jimenez
 • Artiesten: Phil Jimenez, Matt Santorelli
 • Prijs: $2.99
 
Who is Superwoman?

De New 52-versie van Superman is gesneuveld, maar Metropolis heeft momenteel echt geen gebrek aan superhelden met een S-embleem op hun borst. Na de klassieke Superman, Lex Luthor als Superman, Supergirl en Steel vliegt er nu ook een nieuwe Superwoman rond: en het is niemand minder dan Lois Lane.

Het is bijlange niet de eerste keer dat Lois Lane Superwoman wordt of een versie van Superman’s krachten verkrijgt. Zoiets gebeurde meermaals in de 75-jarige geschiedenis van beide personages. Ook Lois’ zus Lucy onderging dit lot al enkele jaren geleden. Toch heeft het deze keer wel wat weg van Marvel’s recente Jane Foster als de nieuwe Thor gimmick, vermits Lois’ nieuwe krachten haar ditmaal ook langzaamaan doden…

Punten voor originaliteit scoort de comic dus niet, maar schrijver/artiest Phil Jimenez weet wel de karakterisaties van de personages te nailen. Naast Lois speelt ook die andere belangrijke vrouw in het leven van Clark Kent – Lana Lang – een grote rol als pseudo-mentor en partner van de nieuwe Superwoman. We spoilen nog niets, maar Jimenez weet er zelfs een zeer welgekomen callback naar de Superman Red/Superman Blue-verhaallijn uit de jaren 90 in te verweven. Team Superwoman for the win! 4/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

Volgende week knalt DC Rebirth verder met Batgirl and the Birds of Prey, Suicide Squad en Supergirl!

DC Rebirth bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.