Random Article


Review: Animosity #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een goed concept en bij vlagen erg geslaagde grappen.

Op zijn slechtst


Je krijgt nog geen band met de hoofdpersonen.


We houden van onze huisdieren. Maar we eten ze ook, dragen hun huiden en doden ze soms omdat het kan. Wat als de dieren plots zelfbewust worden? Zouden het nog steeds onze vrienden zijn of zouden ze eerder een appeltje met ons hebben te schillen? We komen het te weten in Animosity bij Aftershock Comics…

Posted 08/08/2016 by

 
Full Article
 
 

One day, for no goddamn reason, the animals woke up.

Brainfreeze heeft een haat-liefde verhouding met Aftershock Comics. Deze uitgever betrad een overvol landschap met een mix van creator-owned comics en een nog in voorbereiding zijnde universum. De eerste series waren voor het merendeel gewoon niet goed genoeg. En nu is er met Animosity weer een nieuwe reeks bijgekomen… en het heeft iets.

Heb je weleens het idee dat je kat een eigen persoonlijkheid heeft en een mening over je heeft? Of liep je langs een weiland en zag je twee schapen tegelijkertijd jouw kant opkijken en iets te lang naar je staren. Eng he? In de wereld van Animosity gaat het nog wat verder. De dieren worden op een dag zelfbewust en besluiten dat ze ontevreden zijn met de situatie van nu en ze willen verandering.

Deze comic begint nog wat rommelig. Als je niets weet van het uitgangspunt van deze comic dan zou je denken dat dit een horrorreeks is, maar stiekem is het best grappig. Dat begint al met de twee spreads waarop de dieren ontwaken en reageren op de mensen om hen heen. Het is moeilijk om niet te lachen om de orka die de liefde verklaart aan zijn trainster. Of de panda’s.. Hi-fucking-larisch. Daarna wordt de focus vrij snel verlegd naar Jessy en haar hond Sandor. Beide zijn vrijwel meteen dikke vrienden en gaan in deze chaotische nieuwe wereld op pad…

Animosity #1 is een vrij dunne issue waar je binnen een vloek en een zucht doorheen vliegt. Het concept wordt goed uitgelegd en het enige nadeel is dat Jesse en Sandor er nog een beetje verloren bijlopen. Als lezer heb je nog geen band met de hoofdpersonen. De vraag is ook welke toon Marguerite Bennett (Talon) in de verhalen de boventoon laat voeren. Wordt dit vooral een komedie of eerder een The Walking Dead met dieren? Een goede balans bewaren zal een hele klus zijn. Overigens wordt Bennett uitstekend geholpen door het werk van Rafael de Latorre (Superzero) die vrij makkelijk kan schakelen tussen realisme en cartoonesk tekenwerk.

Deze comic is hoe dan ook heel charmant en hiermee heeft Aftershock waarschijnlijk zijn eerste overtuigende serie te pakken.

Animosity #1 bij Archonia.com

Animosity 001 1Animosity 001-2

Animosity 001-spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.