Random Article


DC Rebirth (Week 9) – Harley Quinn en de Suicide Squad

 


Posted 04/08/2016 by

Na DC’s Convergence, het einde van de New 52 en de DCYou-rebranding, wordt er alweer een nieuw tijdperk ingeluid bij DC Comics. In de DC Universe Rebirth Special ging DC Rebirth van start, een nieuw initiatief waarbij elke superheldenreeks een nieuwe nummer #1 krijgt en een nieuw instappunt. De focus ligt hier terug op nostalgie, hoop, optimisme en nalatenschap in het DC-universum. Een mix tussen de nostalgie naar het klassieke DC-universum en de makkelijke instap voor nieuwe lezers van de New 52.

Suicide-Squad-Rebirth-1-var

Naar goeie gewoonte zal Brainfreeze alle DC Rebirth-specials en nieuwe nummers #1 bespreken in wekelijkse reviewspecials. De negende week van DC Rebirth staat volledig in het teken van die nieuwe comicbookfilm die uitkomt…

DC REBIRTH WEEK 1

DC REBIRTH WEEK 2

DC REBIRTH WEEK 3

DC REBIRTH WEEK 4

DC REBIRTH WEEK 5

DC REBIRTH WEEK 6

DC REBIRTH WEEK 7

DC REBIRTH WEEK 8

 

SUICIDE SQUAD: REBIRTH #1

  • ssrebirth1Schrijver: Rob Williams
  • Artiesten: Philip Tan, Jonathan Glapion, e.a.
  • Prijs: $2.99
 
 There’s always a bomb

Ook de Suicide Squad/Task Force X krijgt een nieuw begin onder DC Rebirth, dat duidelijk geïnspireerd werd door de film. Een conversatie tussen opnieuw een iets klassiekere en meer gezette Amanda Waller en president Obama toont de nood aan voor het black-ops team villains. Spilfiguur wordt legerheld kolonel Rick Flag, dewelke hier eindelijk wordt voorgesteld in de New 52 en wiens morele kompas het team in goede banen moet zien te leiden. Actie is er genoeg wanneer Harley Quinn, Deadshot en Captain Boomerang op missie trekken naar Azië.

Rob Williams laat zich duidelijk inspireren door de persoonlijkheden van de karakters uit de film en levert aldus een ideaal instappunt voor de lezers die dankzij de prent van David Ayer eens een Suicide Squad-comic willen lezen. Het 90s tekenwerk van Philip Tan nemen we er dan graag bij en vormt een goede voorbereiding op de stijl van Jim Lee die de rest van de reeks zal verder zetten. Voor comicbookfans is dit niets dat ze niet eerder hebben gezien, maar filmfans kunnen hiervan weleens overtuigd geraken… 4/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

HARLEY QUINN #1

  • dcrebirthharley1Schrijvers: Amanda Conner, Jimmy Palmiotti
  • Artiest: Chad Hardin
  • Prijs: $2.99
 
I do not massage “butts”

Knotsgekke antihelden doen het enorm goed in superheldencomics. Het succes van Deadpool bij Marvel wordt geëvenaard door dat van Harley Quinn bij DC Comics. De psychopathische (ex)-vriendin van The Joker krijgt een derde volume van haar soloreeks onder DC Rebirth, opnieuw geschreven door Amanda Conner en Jimmy Palmiotti.

Na een relaxsessie met Poison Ivy, een flashback naar Harley’s oorsprongsverhaal en een voorstelling van haar bendeleden, sidekicks en supporting cast volgt er een zombie-apocalyps met een hilarisch begin. Aan actie en humor geen gebrek in dit eerste deel en hoewel er nog geen groter verhaal wordt geïntroduceerd, merk je dat het creatieve team zich amuseert.

De vorige twee volumes van Harley Quinn waren nu niet bepaald de beste of belangrijkste comics van DC, maar ze hadden hun schare fans. Dit volume zet die lijn verder. Ideaal voor de fans van Harley Quinn en knotsgekke superheldencomics, ook al gebeurt er niet erg veel. 3/5.

DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_RGB_031816DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)DC_Logo_Blue_Final_573b356bd056a9.41641801-1024x1024-ConvertImage (1)

 

Volgende week knalt DC Rebirth verder met Red Hood and the Outlaws, Deathstroke, Superwoman en All-Star Batman!

DC Rebirth bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.