Random Article


Advance Review: Briggs Land #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Duidelijk begin. We weten waar we aan beginnen in dit verhaal.

Op zijn slechtst


Komt allemaal wat bekend over, voorlopig nog niet erg vernieuwend.


Brian Wood schrijft in Briggs Land bij Dark Horse een politiek getint misdaaddrama dat de aanloop tot een nieuwe tv-reeks op AMC zou moeten worden…

Posted 01/08/2016 by

 
Full Article
 
 

Brian Wood (The Massive, DMZ) schrijft met Briggs Land een nieuw politiek getint misdaaddrama dat door Mack Chater (Ashes, Six) tot leven wordt gebracht op papier en afgewerkt met kleuren door Lee Loughridge (Deadly Class, Batman Adventures). Het is niet Woods eerste misdaadcomic en fans weten dat hij zelden teleurstelt in dit genre.

Briggs Land is een privaatdomein van 40.000 are waar een gehele gemeenschap woont die het niet zo hebben voor de Amerikaanse overheid (denk aan Waco of Ruby Ridge) en dus volledig geïsoleerd en afgezonderd van de buitenwereld leven. Jim Briggs is de oprichter, maar zit momenteel levenslang in de cel voor een mislukte aanslag op voormalig president Reagan. Zijn vrouw bezoekt hem tweemaal per week en hij geeft haar dan bevelen en richtlijnen door die dan door zijn drie zonen uitgevoerd worden. Hij is dus nog steeds leider van zijn “land”, maar zijn vrouw Grace heeft er genoeg van en wil zélf de leidster worden. Ze vertelt dit dan ook tegen haar man tijdens haar laatste bezoek en vanaf daar pikken we in…

Grace heeft haar claim dan wel gemaakt. Zeker van haar zaak is ze nog niet, want de kans is groot dat de inwoners van Briggs Land haar niet zullen aanvaarden als hun nieuwe leidster. Ze is zelfs niet zeker waar de loyaliteit van haar zonen ligt. Het verhaal wordt deels vanuit haar standpunt en deels vanuit het standpunt van twee politieagenten die haar surveilleren gebracht, wat zeker voor enige afwisseling zorgt.

Briggs Land #1 is een goed begin, maar het is dan ook wel echt een begin dat dus ook grotendeels bestaat uit set-up: wie zijn de Briggs, wat heeft Grace teweeggebracht en wat zijn eerste gevolgen ervan? We berichtten reeds eerder dat AMC van deze reeks een tv-serie wil maken en dat is ergens ook wel te merken aan deze comic. Je kan je zo de pilootaflevering van een tv-serie a la The Walking Dead inbeelden terwijl je dit eerste nummer leest. Op zich niets mis mee, maar het resultaat is dan ook weinig verrassend.

Briggs Land #1 verschijnt op 17 augustus bij Dark Horse.

briggsland2-pg1 briggsland2-pg2

briggsland2-pg3 briggsland2-pg4

briggsland2-pg5 briggsland2-pg6

BRIGGS LAND #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.