Random Article


Review: Civil War II #4

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Tekeningen van David Marquez.

Op zijn slechtst


Brian Bendis lijkt zijn vat op de hoofdpersonages kwijt te zijn. Veel set-up, weinig actie.


Marvel’s tweede Civil War begint wederom wat vaart te verliezen. Het vierde deel splitst de Avengers opnieuw in twee kampen, maar het voorspelt weinig goeds voor de rest van het verhaal…

Posted 29/07/2016 by

 
Full Article
 
 

I am so lost, I need your help

Tien jaar na Civil War – één van de populairste superheldenevenementen ooit – en mooi getimed om samen te vallen met Captain America: Civil War in de bioscoop, komt Marvel aanzetten met Civil War II. Kort na het mini-event Avengers: Standoff is Civil War II in feite het eerste grote event in het All-New Marvel-universum. Na de proloog, Civil War II #0, barstte het evenement volledig los in Civil War II #1 – het eerste deel van de zevendelige minireeks door Brian Michael Bendis (Siege, Secret Invasion, Invincible Iron Man) en David Marquez (Ultimate Comics Spider-Man, All-New X-Men). In Civil War II #2 begon het event wat te slabakken, maar in Civil War II #3 kwam er eindelijk weer wat vaart in.

Dankzij de Inhuman Ulysses – dewelke de toekomst kan voorspellen – weten verschillende Marvel-superhelden, met op kop Carol Danvers/Captain Marvel hoe dreigingen te neutraliseren vooraleer ze zich voordoen. Iron Man is niet overtuigd en al zeker niet nadat één van zo’n missies het leven kostte van zijn beste vriend, War Machine. In het vorige deel werd Bruce Banner/de Hulk – ook zo’n dreiging – vermoord door Hawkeye en het de Minority Report-achtige verhaallijn blijft maar escaleren…

Civil-War-II-4-Doublepage-spread

We openen deze issue meteen met het verdict van het zogeheten “proces van de eeuw”. Hawkeye is onschuldig. Captain Marvel en een groot deel van de superheldengemeenschap hebben er vrede mee. Jennifer Walters, de nicht van Bruce Banner en She-Hulk, uiteraard niet. Maar ook Iron Man heeft gewetenswroeging. Zeker nu hij weet hoe de gave van Ulysses werkt. De jonge Inhuman is onderhevig aan allerhande factoren en zijn voorspellingen zijn niet steeds even accuraat…

Brian Bendis en David Marquez laten het event alweer even slabakken in deze vierde issue. Er wordt heel snel over het proces van Hawkeye gegaan en zowel Iron Man als Captain Marvel gedragen zich atypisch. Het lijkt alsof hun standpunten omgekeerd zouden moeten zijn. De karakterboog van Tony Stark – nu een gebroken man – valt momenteel nog ergens wel te snappen (als je enkele van zijn oudere verhaallijnen niet gelezen hebt), maar Captain Marvel gedraagt zich als een veel te koele bitch. Hoe dan ook, Captain America en co worden eindelijk wat meer bij het conflict betrokken en op het einde krijgen we eindelijk de aanzet tot een groot gevecht met enkele onverwachte gasten…

Civil War II blijft een onnodige cash grab, zoveel is zeker. Dit vierde deel zoeft voorbij, biedt enkel nog maar wat opzet en enkele van de grootste superhelden ter wereld gedragen zich als enorme klootzakken. De motivaties van de hoofdpersonages worden gewoon niet goed genoeg uitgewerkt, waardoor het ongetwijfeld grote gevecht in het volgende deel als onverdiend aanvoelt. Enkel de tekeningen van David Marquez redden het geheel nog wat.

Civil War II #4 bij Archonia.com

 

TIE-INS?

Civil War II bevat naast de kernreeks natuurlijk ook weer heel wat tie-ins. Deze maand start de volgende miniserie:

CIVIL WAR II: KINGPIN #1 (van 4)

Ook deze Civil War II-miniseries knallen verder:

CIVIL WAR II: CHOOSING SIDES #2-3 (van 6)

CIVIL WAR II: AMAZING SPIDER-MAN #2 (van 4)

CIVIL WAR II: GODS OF WAR #2 (van 4)

CIVIL WAR II: X-MEN #2 (van 4)

Ook de volgende issues van lopende Marvel-reeksen komen onder de Civil War II-banner terecht:

INVINCIBLE IRON MAN #11

CAPTAIN AMERICA: SAM WILSON #11

CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS #4

SPIDER-MAN #6

ALL-NEW WOLVERINE #10

SQUADRON SUPREME #9

POWER MAN & IRON FIST #6

SPIDER-WOMAN #9

THE TOTALLY AWESOME HULK #8-9

PATSY WALKER, AKA HELLCAT #8

DEADPOOL #15-16

CAPTAIN MARVEL #7

MS. MARVEL #9

UNCANNY INHUMANS #12

THE ULTIMATES #9

NOVA #9

NEW AVENGERS #13-14

AGENTS OF S.H.I.E.L.D. #7

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.