Random Article


IDW zet Vertigo’s Saucer Country verder als Saucer State

 

Posted 29/07/2016 by

Saucer Country? Wat was dat ook wel weer?

Van 2012 tot april 2013 maakten Paul Cornell (Stormwatch, Captain Britain) en Ryan Kelly (American Virgin, Local) deze comic onder de vlag van Vertigo Comics. Het verhaal gaat over de Mexicaans-Amerikaanse gouverneur van de Amerikaanse staat New Mexico, Arcadia Alvarado, die vlak voordat ze meedoet aan de presidentsverkiezingen ontdekt dat ze is ontvoerd door aliens. Wat hebben deze wezens met haar uitgespookt? En wie zijn de mensen die het op haar leven hebben gemunt? Lieden die geen latina in het Witte Huis willen of fanatieke UFO-fanatici?

Deze mix tussen science-fiction en politiek drama had alles om een ideale Vertigo-comic te vormen, maar helaas dachten de lezers daar anders over. Hoewel de serie een trouwe schare fans had en ook de critici het werk wisten te waarderen was het niet genoeg. In april 2013 zette Vertigo de serie stop. Dat verhinderde Cornell er niet van om direct aan te kondigen dat Saucer Country zou worden afgerond en dat er zelfs al een partij interesse zou hebben getoond. Hij hoopte dat de serie in februari 2014 kon worden hervat. Het duurde al bij al wat langer.

IDW kondigde aan Cornell en Kelly de serie bij hen kunnen voortzetten met de titel Saucer State. De eerste issue verschijnt in juni 2017. Maar in het voorjaar zal de uitgever The Complete Saucer Country uitgeven. Deze bundel bevat de complete serie zoals deze bij Vertigo verscheen. Dan kunnen nieuwe lezers meteen instappen…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.