Random Article


Review: Shadowman by Garth Ennis & Ashley Wood

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering: ,
 
Coverprijs: $19.99
 
Verzamelt: Shadow Man (1997) #1-4 en Shadowman Presents: Deadside #1-3
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Ashley Wood en Dennis Calero lijken de look te pionieren waarmee Ben Templesmith bekend is geworden.

Op zijn slechtst


Het is misschien wat magertjes.


Valiant bundelt het verhaal dat de Shadowman videogame uit de jaren 90 inspireerde. De makers zijn niemand minder dan Garth Ennis en Ashley Wood…

Posted 19/07/2016 by

 
Full Article
 
 

Cause of death… Well, where d’you start?

Deze trade bevat de opener van de laatste Shadowman-reeks onder het oude Valiant (toen *kuch* Acclaim Comics) en de miniserie Deadside uit 1999.

Al eeuwenlang heerst er een broos evenwicht tussen het land van de levenden en het rijk van de doden, genaamd Deadside. Dit evenwicht wordt gehandhaafd door de Shadowman. Eén probleempje… Jack Boniface, de huidige Shadowman, werd door de geschifte schurk Tommy Lee Bones om zeep geholpen. Dat enkele meters darm met het nodige geweld uit zijn lijf zijn gerukt valt nog te begrijpen, maar de saxofoon in Jack’s darmkanaal is er flink over. De doden hebben toegang tot de wereld van de levenden. Het is aan de voodoopriesteres Nettie en haar hulpje Jaunty (een grote slang met een menselijke schedel als hoofd) om als de bliksem een nieuwe Shadowman aan te stellen voordat Bones de aarde verandert in zijn persoonlijke speeltuin. Nettie heeft haar oog laten vallen op Zero, een huurmoordenaar met een geheel eigen assortiment aan psychologisch leed. Kan Jaunty hem overtuigen om de nieuwe Shadowman te worden?

De publiekstrekker van deze bundel is de naam van Garth Ennis, die nu even vernieuwde publiciteit geniet als schepper van Preacher. Deze trade wordt trouwens afgemaakt door de vierdelige miniserie Deadside (technisch gezien zijn het drie issues en een script) dewelke wordt geschreven door Paul Jenkins (Spawn, Replica). Het tekenwerk van deze comics komt van Ashley Wood (Zombies Vs Robots, Automatic Kafka) en een beetje van Dennis Calero (Cowboys & Aliens). Het tekenwerk van het eerste deel is helaas vrij slordig. Hier kanaliseert Wood iets te nadrukkelijk de eerste Vertigo-tekenaars. In het tweede deel lijken hij en Calero de look te introduceren waar Ben Templesmith (Fell, 30 Days of Night) uiteindelijk bekend mee is geworden. Dat was een openbaring.

Deadside voegt verder weinig toe. De serie werd nooit afgemaakt omdat Acclaim Comics ten onder ging, waardoor van de laatste issue alleen een script is gepubliceerd. Het zijn losstaande issues die verhalen vertellen van normale mensen in het universum van de Shadowman-comic. Een specialisme van Jenkins dat mensen misschien nog herkennen van zijn werk bij Marvel.

Als introductie voor Shadowman en zijn wereld is dit een aardige bundel. Maar misschien kunnen liefhebbers beter de issues van de meest recente reeks verzamelen. Dit is gewoon nog een leuk hebbedingetje van het jaren 90 tijdperk van Valiant vanwege Wood en, in mindere mate, Ennis.

SHADOWMAN BY GARTH ENNIS & ASHLEY WOOD bij Archonia.com

shadowman ennis 1shadowman ennis 2

shadowman ennis 3shadowman ennis 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.