Random Article


Review: Horizon #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De makers kiezen niet voor de makkelijkste weg.

Op zijn slechtst


Waarschijnlijk is deze comic te eigenzinnig om een publiek te vinden.


Zhia Malen dacht dat ze had gestreden in een laatste oorlog. Maar toen ontdekte ze dat haar thuisplaneet op het punt staat om gekoloniseerd te worden door de Aarde. Ze brengt de strijd nu naar ons toe in Horizon, de nieuwe van Brandon Thomas en Juan Gedeon bij Image Comics…

Posted 15/07/2016 by

 
Full Article
 
 

That any sacrifice made will be one shared.

Horizon is een creatie van Brandon Thomas (Voltron, Nitrogen) en Juan Gedeon (Strayer). Thomas heeft vooral bekendheid opgebouwd als schrijver van een column op de site Comics Bulletin waarin hij uitgebreid uit de doeken deed hoe hij de comicbookindustrie probeerde binnen te komen. Een echte doorbraak bleef vooralsnog uit en deze comic bij Image is een nieuwe poging om vaste grond te vinden.

En wat een bijzondere en tegelijkertijd vreemde comic is dit. Er crasht een schip op Aarde met als enige inzittende een buitenaardse vrouw genaamd Zhia Malen. Ze is bijna de hele comic bezig om een niet werkend implantaat aan de praat te krijgen zodat ze het Engels en Frans kan volgen. Zhia is geland in Canada en neemt haar intrek in een motel om zich te settelen. Als lezer merk je al snel dat ze niet de enige is van haar ras en waarom ze naar de Aarde zijn getrokken. De mensheid is namelijk van plan om Zhia’s thuisplaneet Valius binnen te vallen en dat wil ze voorkomen…

Het verhaal is erg inleidend. Alles wordt verteld vanuit het perspectief van Zhia. Op zich is dat wel slim omdat je dan als lezer alvast de tijd krijgt om te wennen aan het idee dat de mens in deze comic zal dienen als ‘de schurk’ van het verhaal en dat is even wennen. Het nadeel is dat het tempo wat te traag is voor een losse issue. Het is een oefening in sfeer. Het tekenwerk van Gedeon is ook een nadeel. Zijn stijl is slim, omdat hij de kijker het meeste werk laat doen. Wanneer je zijn pagina’s echter van dichtbij bekijkt dan vallen ze uit elkaar. Houd je ze ver van je af dan worden de details als vanzelf ingevuld. Cool is het zeker, commercieel niet echt.

Horizon is een erg ambitieuze comic. Misschien kan je het zelfs origineel noemen. Want serieus, als je dit leest dan zul je merken dat de details het verhaal eigenlijk maken. Maar het is te hopen dat lezers dit een kans willen geven, want Thomas en Gedeon kiezen zeker niet voor de makkelijkste weg.

Horizon #1 bij Archonia.com

Horizon-001 1Horizon-001 2

Horizon-001 3Horizon-001 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.