Random Article


Frank Cho verlaat DC’s Wonder Woman, schijnbaar de schuld van “politieke agenda” van schrijver Greg Rucka

 

Posted 15/07/2016 by

Geen enkele comicbooktekenaar is vandaag de dag zo goed om vrouwelijke vormen tot de verbeelding te doen spreken als Frank Cho (Liberty Meadows, Savage Wolverine). Terecht dan ook dat DC Comics hem inhuurde om 24 variant covers te tekenen voor de nieuwste, twee keer per maand verschijnende Wonder Woman-serie onder DC Rebirth.

Toch houdt Cho het na 6 afgewerkte covers al voor bekeken. De reden hiervoor is schijnbaar Wonder Woman-schrijver Greg Rucka, die niet opgezet lijkt te zijn met de hoeveelheid bloot en “onthullende” poses waarin Amazoneprinses Diana wordt afgebeeld. Rucka’s “vreemde politieke agenda” leidde, aldus Cho, tot heel wat censuur bij Frank Cho’s covers. Case in point, de variant cover van Wonder Woman #3 hieronder, waarin een deel van het originele zwart-witte artwork de uiteindelijk ingekleurde cover niet haalde.

wonder-woman-3-varwonder-woman-3-var2

Op zich is het wel een zeer vreemde situatie, vermits een schrijver bij een grote superheldenuitgeverij als DC Comics nooit zoveel invloed op de variant covers zou mogen of kunnen uitoefenen en de covers van Cho best wel meevallen. We hebben hem immers al heel wat verder zien gaan (en Wonder Woman heeft nu eenmaal een onthullend kostuum, dat niet anders is op de variant covers dan in de comic zelf). Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Wonder Woman verschijnt twee keer per maand bij DC Comics.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.