Random Article


Review: Civil War II #3

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Enkele leuke karaktermomenten. Prima art. Eindelijk het gevoel dat het event wat vooruitgaat.

Op zijn slechtst


Voorspelbaar. Vooraf gespoild door Marvel.


Tien jaar na de vorige, slaat Marvel terug met Civil War II waarin een geheel nieuw conflict tussen Iron Man en Captain Marvel de Avengers in twee kampen zal splitsen. Lees hier de Brainfreeze-review van het derde deel, waarin alweer een bekende Marvel-superheld ten dode opgeschreven is…

Posted 14/07/2016 by

 
Full Article
 
 

Who’s next on your hit list, Danvers?

Tien jaar na Civil War – één van de populairste superheldenevenementen ooit – en mooi getimed om samen te vallen met Captain America: Civil War in de bioscoop, komt Marvel aanzetten met Civil War II. Kort na het mini-event Avengers: Standoff is Civil War II in feite het eerste grote event in het All-New Marvel-universum. Na de proloog, Civil War II #0, barstte het evenement volledig los in Civil War II #1 – het eerste deel van de zevendelige minireeks door Brian Michael Bendis (Siege, Secret Invasion, Invincible Iron Man) en David Marquez (Ultimate Comics Spider-Man, All-New X-Men).

Twee weken geleden, in Civil War II #2, zagen we hoe Iron Man – gedreven door het verlies van zijn beste vriend – Ulysses ontvoerde, de jonge Inhuman die de toekomst kan voorspellen. Ulysses kreeg opnieuw een visioen, waarin de Hulk verantwoordelijk leek te zijn voor de dood van vele Marvel-helden. In deze Civil War II #3 wordt Bruce Banner, het alter ego van de Hulk, geconfronteerd door diezelfde hoop Marvel-helden… met dodelijke gevolgen…

civilwarII3

Brian Bendis en David Marquez opteren voor een rechtszaak als kader van deze comic. De gebeurtenissen van het Hulk-incident worden in de rechtszaal uiteengezet door advocaat Matt Murdock en verschillende Marvel-superhelden als getuigen. Een frisse aanpak, met leuke karaktermomenten voor o.a. Bruce Banner, Hawkeye en Carol Danvers/Captain Marvel. Alleen bij Iron Man lijkt het alweer mis te lopen. Opnieuw reageert hij te emotioneel op alles wat er gebeurt, terwijl hij enkele jaren geleden nog zelf deel uitmaakte van een groep die de Hulk de ruimte inschoot en in de jaren 90 zelf nog gebruik maakte van een machine die de toekomst kon voorspellen. Neen, Bendis is niet goed bezig met Tony Stark. Gelukkig houdt Marquez het nog wat recht met enkele prachtige plaatjes.

Marvel heeft zelf het grote sterfgeval in deze issue gespoild, zoals ze wel vaker doen om extra publiciteit te krijgen. Wij gaan dat nu niet doen, want het loont wanneer je niet vooraf weet welke held er zal sterven en wie van zijn collega’s het gedaan heeft (en dan nog, de dood betekent niets meer in superheldencomics, dus so what). Echter, eindelijk krijgen we het gevoel dat er in Civil War II wat gebeurt en de verhaallijn echt op gang komt. Prima deel, prima comic, maar nog steeds een vrij pover en gerusht event.

Civil War II #3 bij Archonia.com

 

TIE-INS?

Civil War II bevat naast de kernreeks natuurlijk ook weer heel wat tie-ins. Deze maand start de volgende miniserie:

CIVIL WAR II: KINGPIN #1 (van 4)

Ook deze Civil War II-miniseries knallen verder:

CIVIL WAR II: CHOOSING SIDES #2-3 (van 6)

CIVIL WAR II: AMAZING SPIDER-MAN #2 (van 4)

CIVIL WAR II: GODS OF WAR #2 (van 4)

CIVIL WAR II: X-MEN #2 (van 4)

Ook de volgende issues van lopende Marvel-reeksen komen onder de Civil War II-banner terecht:

INVINCIBLE IRON MAN #11

CAPTAIN AMERICA: SAM WILSON #11

CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS #4

SPIDER-MAN #6

ALL-NEW WOLVERINE #10

SQUADRON SUPREME #9

POWER MAN & IRON FIST #6

SPIDER-WOMAN #9

THE TOTALLY AWESOME HULK #8-9

PATSY WALKER, AKA HELLCAT #8

DEADPOOL #15-16

CAPTAIN MARVEL #7

MS. MARVEL #9

UNCANNY INHUMANS #12

THE ULTIMATES #9

NOVA #9

NEW AVENGERS #13-14

AGENTS OF S.H.I.E.L.D. #7

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.