Random Article


In oktober verschijnt na 9 jaar eindelijk Genndy Tartakovsky’s Cage bij Marvel

 

Posted 10/07/2016 by

Het was 2007 toen Marvel tijdens de Wizard World Chicago-beurs een bijzondere aankondiging deed. Ze hadden Genndy Tartakovsky gestrikt om een Luke Cage-miniserie te maken. Tartakovsky was indertijd vooral bekend als schepper van bekende animatiereeksen als Dexter’s Laboratory en Samurai Jack. Wat niet veel mensen wisten is dat Tartakovsky in zijn jonge jaren een fanatiek comicbooklezer was en mensen als John Byrne, Frank Miller en John Romita Jr. fanatiek volgde.

Tartakovsky’s Cage beloofde een erg humoristische comic te worden waarin de animator het personage weer mee terug zou nemen naar zijn roots in de seventies. Een grote zwarte man met een tiara die de koppen van zijn opponenten in elkaar rost als Hero for Hire.

CAGE!_1_Interior_Page_1200_1822_81_sMaar het duurde wel erg lang voordat deze comic verscheen. Kwam het door Tartakovsky’s werk op films als Hotel Transylvania? Het speelde mee, maar het was wat genanter. De editor die hem had binnen gehaald was vertrokken en eigenlijk verdween dit project in de administratieve chaos bij de uitgever.

Maar Marvel en Genndy staken de koppen bij elkaar en ze zorgden ervoor dat deze comic eindelijk in productie werd genomen. Tartakovksy heeft waar nodig wat zaken aangepast en gemoderniseerd en het eerste deel staat nu gepland voor oktober van dit jaar onder de Marvel NOW!-herlancering.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar