Random Article


Review: The Flintstones #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Donkerdere stijl van humor. Meer diepgang aan de personages. Nostalgische setting.

Op zijn slechtst


Misschien iets té zwaar voor fans van de cartoon. Niet voor iedereen weggelegd.


DC Comics geeft nu ook The Flintstones een donkerdere make-over. Yabba-Dabba-Doo?

Posted 08/07/2016 by

 
Full Article
 
 

A stone age civilization? I can only imagine how awful their lives must have been.

Na Future Quest, Scooby Doo en Wacky Raceland, geeft DC Comics ook de klassieker onder de Hanna-Barbera cartoons een donkerdere make-over. Deze The Flintstones zijn nog steeds “a modern stone age family”, maar krijgen heel wat meer diepgang in de nieuwe nummer #1 van Mark Russell (Prez) en Steve Pugh (2000 AD).

Het verhaal staat op zich en wordt gekaderd door een scène in het hedendaagse Museum of Natural History te New York. Van daaruit trekken we 100.000 jaar terug in de tijd, naar het stadje Bedrock. Fred Flinstone is net werknemer van de maand bij de steengroeve van Mr. Slate geworden en heeft de dubieuze eer om drie Neanderthalers rond te leiden. Doorheen dit alles zien we hoe het Fred’s beste vriend Barney en natuurlijk hun vrouwen Wilma en Betty vergaat.

flintstones1

First things first. Dit zijn niet de Flintstones uit de cartoon. Russell en Pugh opteren voor een meer realistische tekenstijl en een donkerdere stijl van humor, maar schenken hiermee tegelijk ook wat meer diepgang aan de personages. Fred die zijn vrouw Wilma bijstaat in haar eerste tentoonstelling als kunstenares, bijvoorbeeld. Zowel Fred en Barney zijn nu ook oorlogsveteranen. Het stadje Bedrock werd natuurlijk niet in één dag gebouwd in zo’n vijandige omgeving. Fred’s baas Mr. Slate is dan weer een rijke klootzak eersteklas en drijft veel van de plot in deze aflevering.

Wel herkenbaar zijn dan weer de grappige steentijd substituten van moderne technologieën en gebruiken. Dinosaurussen worden nog steeds gebruikt als graafmachines en schelpen als telefoons (inclusief de moderne smart- of eerder shellphone variant). Ze gaan ook met hun tijd mee. Zo spotten we daar een eerste homobar in Bedrock en natuurlijk een variant op Starbucks.

Deze The Flintstones #1 is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar het vindt een mooie balans tussen de somberheid van Wacky Raceland en de nostalgie van Future Quest. Net zoals Scooby Apocalypse, is het zeker het proberen waard en wordt het interessant om te zien waar DC deze klassieke franchise nog verder naartoe kan brengen…

The Flintstones #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.