Random Article


Review: Jupiter’s Legacy 2 #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Frank Quitely is God.

Op zijn slechtst


Je moet echt de eerste cyclus herlezen voordat je hieraan begint.


Mark Millar en Frank Quitely zetten hun grootschalige superheldenepos verder in de tweede cyclus van Jupiter’s Legacy. En hoe!

Posted 02/07/2016 by

 
Full Article
 
 

Chloe Simpson just finally got her shit together, Walter. What comes next is everything you’ve been afraid of.

Met Jupiter’s Legacy ging Mark Millar (Kick-Ass, Civil War, The Ultimates) terug naar zijn roots. De comic deed denken aan zijn hoogtijdagen bij Marvel en wie voorzichtig luisterde kon er een vleugje van DC/WildStorm’s The Authority in ontdekken. In de wereld van deze comic wilde de jonge superhelden in spé rijk en beroemd zijn en op hun manier de wereld besturen. Een van hen wordt gemanipuleerd door een familielid om diens vader – ‘s werelds eerste en grootste superheld – te doden zodat deze man Amerika kan overnemen. Dat gebeurde allemaal in het eerste volume.

En zo bevinden we ons in deze Jupiter’s Legacy 2 plots in 2020 en is Amerika overgenomen door deze nieuwe generatie helden. Maar niet alle goeien wilden meewerken aan dit nieuwe Amerika. De dochter van ‘s werelds twee grootste superhelden en haar vriend (een ex-superschurk) voedden in het geheim hun zoontje op. Deze tweede cyclus laat zien hoe dit rebelse gezinnetje een berg supercriminelen gaat ronselen voor hun zaak…

Er is al veel gezegd en geschreven over Mark Millar. De man is de meest succesvolle comicbookmaker van de 21ste eeuw. Elke comic die hij maakt wordt getekend door een topartiest. En elke reeks is zo opgebouwd dat ze ook gezien kunnen worden als de pitch voor een film en vaak hebben ze ook evenveel inhoud. Toch bleek Jupiter’s Legacy de uitzondering op de regel. Goed, er wordt bekende grond betreden, maar voor het eerst sinds heel wat jaren wist hij een bepaalde snaar te raken bij veel lezers. En uiteraard is er al een Jupiter’s Legacy-film in ontwikkeling.

Maar de ster van de show is uiteraard artiest Frank Quitely (All-Star Superman, New X-Men). De man is in het gat gestapt dat Moebius heeft achtergalten. Wat een tekenaar. Wat zet hij sterke pagina’s neer. De man beheerst bijna alles. Al zullen sommige mensen misschien beweren dat de decors wat sober zijn.

Let wel op.. Het is handig om de eerste cyclus te herlezen voordat je deze issue openslaat. Je wordt als lezer wel enigszins bijgesproken, maar je mist toch bepaalde details over personages wanneer deze niet meer helemaal in je hoofd zitten. Verder is dit natuurlijk een aanrader. Maar dat hadden jullie al lang begrepen.

Jupiter’s Legacy vol 2 #1 bij Archonia.com

jl2 1 1jl2 1 2

jl2 1 3jl2 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.