Random Article


Review: Dark Knight III – The Master Race #5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: , ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $5,99 (regular), $12.99 (collector's edition)
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Verhaal pikt vaart op en het ene epische moment volgt het andere op. Azzarello en Kubert outmilleren Frank Miller.

Op zijn slechtst


Bijverhaal is wederom niet veel soeps.


Wat een comic! Het ene epische moment volgt het andere op in het vijfde deel van DC’s derde Dark Knight Saga…

Posted 29/06/2016 by

 
Full Article
 
 

But this right now? This is blowing my mind.

Na maanden vol marketinggeweld kwam in november vorig jaar de eerste issue van Dark Knight III: The Master Race eindelijk uit bij DC Comics. Voor deze derde Dark Knight-cyclus zijn Frank Miller en Klaus Janson, het duo achter het legendarische Batman: The Dark Knight Returns (1986), herenigd. Het leeuwendeel van het werk wordt echter gedaan door Brian Azzarello (100 Bullets, Wonder Woman) en Andy Kubert (Detective Comics, Captain America). De serie heeft inmiddels heel wat vertragingen opgelopen, maar inmiddels zijn we aangekomen bij het vijfde deel.

In de vorige issue stelden de ontsnapte Kryptonianen een ultimatum. Ze willen het hoofd van de Batman. De Dark Knight heeft natuurlijk zijn eigen plannen om het leger goddelijke wezens tegen te gaan. Ondertussen krijgt Barry Allen, de inmiddels kreupele Flash, een nieuwe missie en zorgen Batgirl en Aquaman voor een welgekomen terugkeer van een zekere man van staal…

dkIIIpreview

Wat een deel! We merken dat het einde in zicht komt voor deze Dark Knight-saga en het ene “hell yeah”-moment volgt het andere op. Terwijl Brian Azzarello zijn beste Frank Miller-imitatie blijft doen (en hier goed in slaagt), lijkt artiest Andy Kubert ook op Milleriaanse wijze steeds simplistischer te tekenen. Het werkt hoe dan ook heel goed. Ook is het verfrissend om wat Silver Age-achtige concepten in deze nog steeds vrij grimmige jaren 80 wereld te zien.

Waar het hoofdverhaal terug wat vaart oppikt, zo saai wordt het bijverhaal rond Lara – de dochter van Superman en Wonder Woman. Dit blijkt dan ook nog maar deel één te zijn van wat een langgerekte herhaling belooft te worden van de vrijscène tussen Lara’s ouders in The Dark Knight Strikes Again. Veel soeps is het niet en Millers eigen tekenstijl lijkt slechter en slechter te worden.

Dark Knight III: The Master Race #5 knalt wederom weer snel voorbij, maar schenkt ons voldoende prachtige momenten om ons nog even zoet te houden. Azzarello en Kubert blijven geweldig werk leveren, ondanks het irreguliere publicatieschema…

Dark Knight III – The Master Race #5 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.