Random Article


2000 A.D. vraagt oude bekenden terug voor 2000ste jubileumeditie

 

Posted 29/06/2016 by

In 1977 begon de uitgeverij IPC een stripblad om mee te liften op de golf van sciencefictionfilms die indertijd in de bioscopen verschenen. Denk aan titels als Close Encounters of the Third Kind en Star Wars. Het blad werd 2000 AD genoemd en werd van de eerste tot de laatste pagina’s gevuld met sci-fi strips. Vanaf de tweede issue kreeg het blad een eigen boegbeeld in de vorm van Judge Dredd.

Inmiddels zijn we bijna 40 jaar verder en in deze tijd is het blad in het buitenland vooral bekend geworden vanwege de namen van gevestigde Britse comicbookmakers zoals Grant Morrison, Garth Ennis en Alan Moore die via dit blad werk vonden in Amerika en daar hun faam verwierven.

In september verschijnt de 2000ste issue van 2000AD en het blad heeft enkele beroemde namen uit het verleden bereid gevonden om een verhaal te leveren. Zo maken Brian Bolland (Batman: The Killing Joke), Dave Gibbons (Watchmen), Kevin O’Neill (League of Extraordinary Gentlemen) en Mike McMahon (The Last American, Judge Dredd) hun opwachting voor dit jubileum. En in de 2000ste issue zal niemand minder dan Peter Milligan (Hellblazer, X-Statix) een nieuwe serie starten.

Als je houdt van een collectible dan is dit de issue die je moet hebben. Maar eigenlijk gaat deze vlieger ook op wanneer je een echte comicbookfan bent.

2000 AD #2000 verschijnt in september.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.