Random Article


Review: Dark Night – A True Batman Story

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $22.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Iedere fantast zal zich herkennen in het karakter van Paul Dini.

Op zijn slechtst


Je hebt wat inlevingsvermogen nodig om de boodschap van Dini's verhaal te zien.


Batman neemt het al decennia op tegen het gespuis op straat. Maar in deze prachtige graphic novel van Paul Dini en Eduardo Risso staat hij een man bij die na een overval moeite heeft om de wereld weer onder ogen te komen…

Posted 24/06/2016 by

 
Full Article
 
 

Though it’s a painful truth that kids who consider themselves invisible..Sometimes make excellent targets.

Dark Night is niet zomaar een zoveelste Batman-verhaal van DC Comics. Het is namelijk het verhaal van Paul Dini en de rol die de Caped Crusader en zijn uitgebreide collectie van vrienden en vijanden in zijn leven speelde toen Dini het slachtoffer werd van een gewelddadige overval.

Wanneer je in de vroege jaren negentig tekenfilms keek dan heb je Dini’s werk ongetwijfeld voorbij zien komen. Dini schreef scripts voor onder andere Tiny Toons en de Batman-animatieserie waarvoor hij eveneens, samen met Bruce Timm, het personage Harley Quinn schiep – momenteel één van DC’s bekendste personages.

De comic gaat niet zo zeer over de overval maar meer over de ontwikkeling die Dini als mens doormaakte. Hij is een gevierd schrijver van een populaire tekenfilmserie en hij date een mooie actrice in spe. Dini heeft genoeg tijd en geld om zijn huis vol te stouwen met allerhande geeky prullaria. Toch is hij niet gelukkig en dat beseft hij pas wanneer de overvallers zijn gezicht aan puin slaan en hem een ziekenhuisverblijf op het programma staat. Dini heeft een overijverige fantasie en uit zijn grieven tegenover Batman en zijn vrienden. Deze praten terug en geven hem de feedback waar ie zoveel behoefte aan heeft. Nu niet afhaken! Als jij ouder bent dan 12 en nog steeds strips leest dan herken je ongetwijfeld iets van jezelf in Dini’s verhaal.  Het is zo ontzettend charmant en tegelijkertijd ook herkenbaar dat het heel moeilijk is om niet van dit verhaal te houden.

Het fraai ingekleurde tekenwerk van Eduardo Risso (100 Bullets) maakt deze graphic novel bijna perfect af.  Perfect leesvoer voor alle Batman -fans en stiekem ook leuk voor de droogkloot die het liefst comics leest die een literair randje moeten hebben…

Dark Night bij Archonia.com

Dark Night - A True Batman Story-1Dark Night - A True Batman Story-2

Dark Night - A True Batman Story-3Dark Night - A True Batman Story-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.