Random Article


Mark Millar en John Romita Jr. herlanceren Kick-Ass en Hit-Girl in 2017

 


Posted 23/06/2016 by

John Romita Jr. en Mark Millar komen in januari 2017 weer bij elkaar om een nieuwe Kick-Ass-comic op poten te zetten. Kick-Ass is natuurlijk het grote succesverhaal van beide heren. De comics verkochten goed en het leverde twee films die wisselend scoorden. Maar het verhaal van Dave Lizewski was na de derde Kick-Ass-reeks wel uitverteld.

Millar en JrJr verplaatsen deze nieuwe Kick-Ass dan ook naar een nieuwe stad en geven de titel een nieuwe hoofdpersoon, namelijk een Afro-Amerikaans meisje dat de mantel zal oppikken en door het leven gaan als de nieuwe Kick-Ass in een nieuwe maandelijkse reeks.

kickass new girl

In een interview met de Hollywood Reporter stelt hij dat blonde mannen van een jaar of dertig niets te klagen hebben over hun representatie in films en comics. “Een gekleurde hoofdpersoon geeft je als schrijver toegang tot een type verhaal dat we in bijna 80 jaar aan superheldencomics zelden voorbij hebben zien komen.” (behalve dan in de stortvloed van de afgelopen tien jaar). Maar uiteraard is dat niet voor eeuwig. Millar ziet Kick-Ass als een legacy-titel zoals James Bond en Doctor Who en wil na ongeveer iedere vier volumes een andere Kick-Ass hebben. In de toekomst is het zelfs mogelijk dat Kick-Ass maar één volume of issue meegaat.

Zijpersonage Hit-Girl krijgt eveneens een nieuwe maandelijkse serie. Daar is verder weinig over bekend gemaakt. Millar zal de eerste verhaallijn samen met Rafael Albuquerque maken. Daarna zal Daniel Way (Deadpool, Ghost Rider) de pen van de Schot overnemen.

Zowel Kick-Ass: The New Girl als Hit-Girl gaan van start in januari 2017 bij Marvel’s Icon-imprint.

Hit_Girl

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.