Random Article


Warren Ellis kondigt voorpublicatie aan van Normal

 

Posted 20/06/2016 by

Wie de carrière van Warren Ellis nauwgezet volgt weet dat de schrijver een grote passie heeft voor de toekomst. De man is een zelfverklaard neofiel en ligt altijd op de uitkijk terwijl hij zoekt naar alles wat nieuw is. Een eerste blik op wat gaat komen. Deze passie verwerkt hij nu in een roman getiteld Normal dewelke hij vanaf 11 juli zal voorpubliceren op de site van FSG. De uitgeverij waar Ellis ook zijn eerdere roman Pig Collector publiceerde. Het is de bedoeling dat de volledige roman in vier blokken zal worden gepubliceerd waarna er een gedrukte editie zal volgen in november.

Waar het verhaal over gaat?

There are two types of people who think professionally about the future: Foresight strategists are civil futurists who think about geoengineering and smart cities and ways to evade Our Coming Doom; strategic forecasters are spook futurists, who think about geopolitical upheaval and drone warfare and ways to prepare clients for Our Coming Doom. The former are paid by nonprofits and charities, the latter by global security groups and corporate think tanks.

For both types, if you’re good at it, and you spend your days and nights doing it, then it’s something you can’t do for long. Depression sets in. Mental illness festers. And if the abyss gaze takes hold there’s only one place to recover: Normal Head, in the wilds of Oregon, within the secure perimeter of an experimental forest.

When Adam Dearden, a foresight strategist, arrives at Normal Head, he is desperate to unplug and be immersed in sylvan silence. But then a patient goes missing from his locked bedroom, leaving nothing but a pile of insects in his wake. A staff investigation ensues; surveillance becomes total. As the mystery of the disappeared man unravels in Warren Ellis’s Normal, Adam uncovers a conspiracy that calls into question the core principles of how and why we think about the future—and the past, and the now.

Het lijkt te passen in de ontwikkeling die Ellis als schrijver doormaakt.  De rauwe emotie is weggetrokken uit zijn werk en er komt een koelere manier van beschouwen voor in de plaats. Het lijkt erop dat hij overgaat naar echte harde science-fiction. Wie zijn recentere comics als Trees en Injection heeft gelezen kan al redelijk inschatten hoe deze roman zal aanvoelen.

Vanaf 11 juli is het eerste deel te lezen via deze link.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.