Random Article


Marvel’s Dead No More wordt The Clone Conspiracy, het volgende Spider-Man Event

 

Posted 17/06/2016 by

Na maanden van aankondigingen en teasers weten we eindelijk wat het Dead No More-event bij Marvel concreet zal inhouden. Het Spider-Man-event door schrijver Dan Slott en Jim Cheung (Infinity) belooft een hele reeks oude getrouwen zoals Gwen Stacy en zelfs Uncle Ben terug te brengen. Hoe of waarom dit net zou gebeuren, wisten we niet. In een recent interview met Entertainment Weekly onthulde Slott dat het event eigenlijk Dead No More: The Clone Conspiracy zal heten en The Jackal zal herintroduceren. Deze typische jaren 90-schurk met een obsessie voor het klonen van vooral Spider-Man en Gwen Stacy, was verantwoordelijk voor onder meer de creatie van figuren zoals Scarlet Spider en Kaine – beiden kopieën van Peter Parker-. The Jackal was de antagonist in de beruchte Clone Saga in de jaren 90-Spider-Man-titels en bracht al eerder overleden Spider-Man-figuren schijnbaar terug tot leven.

Het verhaal wordt ingeleid in The Amazing Spider-Man #16, 17 en 18, maar gaat officieel van start in oktober met een vijfdelige minireeks die zal verwijzen naar de gebeurtenissen in The Amazing Spider-Man #19 tot en met #23 alsook The Amazing Spider-Man Annual #1. Om te breken met de ondertussen traditionele routine en running joke in de Spider-Man-comics zal het concept van “klonen” uitgebreid worden en beloven Slott en Cheung inderdaad misschien wel iemand uit de dood te doen terugkeren…

Meer over de Clone Saga en de impact ervan lees je in onze review van Spider-Man: The Real Clone Saga.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.