Random Article


Review: Airboy Deluxe Edition

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Coverprijs: $24.99
 
Verzamelt: Airboy #1-4
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een verhaal met een hart en een overschot aan penissen.

Op zijn slechtst


/


De nieuwste Airboy van James Robinson bij Image Comics is een semi-autobiografische comic vol tragische mannen van middelbare leeftijd, robotnazi’s en penissen. Veel penissen…

Posted 14/06/2016 by

 
Full Article
 
 

Blown in a stall. You make it sound so cheap.

Airboy werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bedacht door Charles Biro, Dick Wood en Al Camy en was een typische avonturencomic met een hoofdrol voor Airboy en zijn bijzondere vliegtuig met fladderende vleugels. Maar toen het publiek geen behoefte meer had aan helden die Japanners en Duitsers de schedel insloegen en de uitgever failliet ging verdween de held van het toneel. Het copyright verviel en hij belandde in het publieke domein. In de loop der jaren werd hij nog weleens opgepikt door andere uitgevers en waarschijnlijk is de Airboy-serie dewelke werd uitgegeven door Eclipse Comics gedurende de jaren tachtig nog de bekendste van het stel.

airboy 1986

Deze comic heeft er echter niets mee van doen. Dit verhaal gaat vooral over schrijver James Robinson (Starman, Scarlet Witch) zelf. Hij wordt door Image Comics gevraagd om een nieuwe serie rondom Airboy op te zetten. Maar het gaat niet zo goed met James.. Zijn huwelijk staat op springen, nieuwe ideeën willen maar niet komen en nu wordt ie wéér gevraagd om een Golden Age-held nieuw leven in te blazen. De behoorlijke plaatprijs overhaalt hem. Hij strikt het jonge talent Greg Hinkle om hem te helpen en wanneer ook dan de inspiratie niet wil komen verliezen de twee zich in een avondje stappen vol drank, drugs en wulpse vrouwen. Dan stapt ineens Airboy hun leven binnen en wordt dit plots een geheel ander verhaal. Of lijkt dat maar zo?

Airboy was een van de beste comics van 2015. Het is een semi-autobiografisch verhaal geworden met een fantasy-achtig tintje. Robinson geeft erg veel van zijn innerlijke strijd prijs en dat is soms best onprettig om te lezen. Je wil niet per se alles weten, maar je blijft toch doorlezen omdat het ook heel open en eerlijk is en je jezelf als lezer verwant gaat voelen met Robinson. En op de juiste momenten komt er weer een penis voorbij of breken Airboy en kornuiten de spanning…

Het is ook geen klaagzang, want op een redelijk subtiele wijze verwoordt Airboy ook de andere kant van het verhaal. Via de mond van dit personage geeft Robinson commentaar op onze maatschappij van nu door iemand wiens hoogtepunt lag in de wereld van 70 jaar geleden. Over de waarden die toen golden en het gemak waarmee mensen van nu nog weleens vervallen in een klaagzang. En zijn wereld is ook de enige wereld waarin alles in full color is. Robinson en Hinkle laten hiermee ook de andere kant van dit verhaal zien.

Het is een goed verhaal geworden met een groot kloppend hart (en penissen). Perfect leesvoer voor iedereen die iets anders wil lezen en tegelijkertijd ook zijn/haar portie spanning en avontuur wil hebben.

Airboy bij Archonia.com

Airboy 001-cpreaD

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.