Random Article


Review: Wacky Raceland #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Leuke setting. Grimmige re-imagining.

Op zijn slechtst


Geest van de oorspronkelijke cartoon gaat wat verloren. Personages blijken nog niet interessant genoeg.


Hanna-Barbera’s klassieke Wacky Races cartoon ontmoet Death Race en Mad Max in deze grimmige re-imagining. We reviewen Wacky Raceland van DC Comics…

Posted 09/06/2016 by

 
Full Article
 
 

Bar fight!

Na Future Quest en Scooby Apocalypse levert DC Comics met deze Wacky Raceland de derde moderne re-imagining van klassieke Hanna-Barbera cartoons. Wacky Races kwam voor het eerst op de buis in 1968-1969 en ging over een grote race waarin de bestuurders de titel van “World’s Wackiest Racer” konden winnen. In deze DC-comic gaat het er echter iets duisterder aan toe…

wackyraces

Wacky Races-cast circa 1968

Het concept van Wacky Races blijft hetzelfde en de namen zijn ook herkenbaar. Tot de hoofdrolspelers behoren Penelope Pitstop in haar Compact Pussycat, Peter Perfect in de Turbo Terrific #9 en natuurlijk Dick Dastardly en Muttley in hun Mean Machine #00. De achtergrond daarentegen, is volledig anders. Dit is geen “Wacky Race”, maar een heuse Death Race in een post-apocalyptisch, duidelijk door Mad Max-geïnspireerd landschap. Een onbekende (en schijnbaar ook omnipotente) omroeper schenkt de winnaar een ontsnapping uit deze hel en een ticketje richting Utopia, maar het merendeel van de racers is gedoemd…

wackyracelandft

Wacky Raceland-cast, circa 2016

Zware kost dus, althans toch voor een adaptatie van een jaren 60 Hanna-Barbera cartoon. Makers Ken Pontac en Leonardo Manco komen er echter wel mee weg. De wereld waarin Wacky Raceland zich afspeelt is schokkend en interessant genoeg om je aandacht vast te houden. De personages, op misschien de in het oog springende Penelope na, zijn dat echter nog niet. We geven deze reeks het voordeel van de twijfel, maar van een echt knallende start zoals Scooby Apocalypse en vooral Future Quest kunnen we niet spreken…

Wacky Raceland #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.