Random Article


IDW brengt Transformers, G.I. Joe, Micronauts, ROM, Action Man en M.A.S.K. samen in “Revolution”

 

Posted 01/06/2016 by

Paramount Pictures is momenteel druk bezig een filmuniversum gebaseerd op Hasbro-speelgoedlijnen op poten te zetten. Het is alleen maar logisch dat IDW Publishing – dewelke de comicbookrechten tot Hasbro-franchises als Transformers, G.I. Joe en ROM in handen heeft – hetzelfde doet. In september gaat Revolution van start, een vijfdelige, tweewekelijkse eventreeks die de lopende reeksen van Transformers, G.I. Joe, ROM The Space Knight, Micronauts en Action Man samen brengt in een epische cross-over. Hieruit zal overigens ook de nieuwe M.A.S.K. (Mobile Armored Strike Kommand)-comic lanceren.

Transformers en G.I. Joe hebben meermaals cross-overs gehad met elkaar, maar nu komen daar dus ook ROM, Micronauts, M.A.S.K. en Action Man bij. Alles draait om Ore 13, een onstabiele versie van Energon (dat de Transformers hun levensbloed geeft), dewelke op Aarde te vinden is. Alle franchises worden hiermee samengebracht en de reeksen zullen na de Revolution-verhaallijn opnieuw van start gaan met een nieuwe nummer #1. Hiervoor krijgen ze ook allemaal one-shots onder de Revolution-banner. Het wordt geen grootschalige reboot, maar wel een nieuw instappunt voor elke reeks. De creatieve teams zijn als volgt:

  • Revolution (schrijvers: Cullen Bunn, Jason Barber, tekenaar: Fico Ossio)
  • ROM (schrijvers: Chris Ryall, Christos Gage, tekenaar: David Messina)
  • G.I. Joe (Aubrey Sitterson & Giannis Milonogiannis)
  • Transformers: Till All Are One (Mairghread Scott & Naoto Tsushima)
  • Transformers: More Than Meets The Eye (James Roberts & Alex Milne)
  • Transformers (John Barber & Andrew Griffith)
  • M.A.S.K. (Brandon Easton & Tony Vargas)
  • Action Man (John Barber & Paolo Villanelli)
  • Micronauts (Cullen Bunn & Chris Panda)

IDW’s Revolution start in september.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.