Random Article


Review: Scooby Apocalypse #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Herkenbaar, nostalgisch, grappig en hartverwarmend, ondanks de aangepaste setting.

Op zijn slechtst


Tekenwerk is niet voor iedereen weggelegd. Deel van de charme gaat verloren.


Van hippie naar hipster! DC Comics geeft “those meddling kids” uit Scooby Doo een heuse post-apocalyptische make-over. Lees hier de review van Scooby Apocalypse #1. Zoinks!

Posted 26/05/2016 by

 
Full Article
 
 

Zoinks!

Eén van de grotere nieuwsberichten in de comicbookwereld dit voorjaar was dat DC Comics haar lijn comics gebaseerd op klassieke Hanna-Barbera cartoons van een volledige revamp ging voorzien. Vorige week lag de eerste hiervan, Future Quest, in de winkelrekken. Deze week is het de beurt aan Scooby Apocalypse, een reboot van “those meddling kids” uit Scooby Doo door het Justice League 3000-team van Keith Giffen, J.M. DeMatteis en Howard Porter. De nieuwe karakterdesigns werden gedaan door niemand minder dan Jim Lee (X-Men, Justice League).

Gelijkaardig aan wat Archie Comics eerder deed met Afterlife with Archie (een vrij onschuldige tienerserie mengen met het horrorgenre), doet DC hier met Scooby Doo. De anders vrij onschuldige crew spokenjagers van de Magical Mystery Machine – Fred, Velma, Daphne, Shaggy en hun hond Scooby – worden van een modernere, vrij sci-fi getinte make-over voorzien. Velma is hier een wetenschapster, waarvan de experimenten van haar collega’s per ongeluk leiden tot een wereldwijde apocalyps. Daphne is een voormalige journaliste op onderzoek, Fred is haar cameraman en Shaggy – dewelke hier van hippie naar hipster gaat – kan gewoon goed overweg met honden. Scooby de pratende hond is hier dan weer een mislukt prototype uit een experimenteel militair wapenprogramma. Flarden van WE3 (Grant Morrison/Frank Quitely) in een Scooby Doo-comic? Het kan!

scoobyapocalypsepanel

Ondanks hun “stoerdere” achtergronden, blijven de personages wel zeer herkenbaar en zullen fans van de cartoons en eerdere comics de bekende slagzinnen en quirks van Scooby, Shaggy en co wel herkennen. Ondanks het feit dat er een wereldwijde catastrofe aan de gang is, houden Giffen en DeMatteis het lekker luchtig en is er ruimte voor voldoende zelfspot. Het back-up-verhaal – waarin Shaggy en Scooby elkaar voor het eerst ontmoeten – valt zelfs hartverwarmend te noemen. Terwijl Giffen en DeMatteis zeer goed op elkaar zijn ingespeeld en een oerdegelijk eerste deel afleveren vol leuke karaktermomenten, duurt het misschien nog even om aan het 90s getinte tekenwerk van Howard Porter gewoon te geraken.

Desalniettemin is Scooby Apocalypse #1 een prima comic die smaakt naar meer. Het is niet de homerun die Future Quest was, maar wel een uiterst interessante toevoeging aan de Scooby Doo- en Hanna-Barbera-franchises.

Scooby Apocalypse #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.