Random Article


Review: Justice League #50 – Darkseid War Finale

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Actievolle afsluiter met voldoende karaktermomenten.

Op zijn slechtst


Weinig origineel en heel veel opzet volgens het boekje.


DC’s grote Darkseid War komt tot een spetterende climax in Justice League #50. Waarschuwing: lees deze VOOR DC Universe Rebirth #1, you can thank us later….

Posted 25/05/2016 by

 
Full Article
 
 
We fight together…

De afgelopen maanden hebben we hier bij Brainfreeze de grote Darkseid War besproken, het mega-event in DC‘s maandelijkse Justice League-reeks. In deze Justice League #50 loopt het event ten einde…

De grote strijd tegen Grail, de dochter van Darkseid en een Amazone, gaat van start. De Justice League, het Green Lantern Corps, de Black Racer, Mr. Miracle, Big Barda en de Furies, het Crime Syndicate, … allen worden ze ingezet tegen Grail en een door Anti-Life bezeten Steve Trevor. Wonder Woman speelt uiteraard de grootste rol, net zoals de pasgeboren baby van haar tegenhanger uit Earth-3, Superwoman.

jl50

All-out actie dus, iets waar tekenaar Jason Fabok zeer goed in is. Schrijver Geoff Johns weet alles netjes af te ronden en voldoende personages hun moment in de schijnwerpers te geven en breidt hij een mooi sluitstuk aan de Batman/Green Lantern-bromance dewelke hij startte in Justice League #1 jaren geleden. Daarnaast wordt er voldoende opgezet voor de toekomst van de DC-helden, wel allemaal duidelijk volgens het boekje. Je doet er dus zeer goed aan om deze Justice League #50 te lezen voor de DC Universe Rebirth Special. Een beetje ongelukkige timing daar, maar het werkt gewoon beter om enkele onthullingen in deze comic te weten te komen alvorens ze in de andere worden herhaald…

Geoff Johns kan gewoon niet veel misdoen bij DC Comics. Deze The Darkseid War was misschien weinig origineel en (qua publicatieschema dan toch) vrij kleinschalig, maar het leverde wel zo ongeveer het beste superheldenevenement van het jaar op en een fantastische afsluiter van Johns’ Justice League-periode. Aanrader!

Justice League #50 bij Archonia.com

 

Lees hier de reviews van de vorige delen in “Darkseid War“:

JUSTICE LEAGUE #41 – PART 1

JUSTICE LEAGUE #42 – PART 2

JUSTICE LEAGUE #43 – PART 3

JUSTICE LEAGUE #44 – PART 4

JUSTICE LEAGUE #45 – PART 5

JUSTICE LEAGUE: DARKSEID WAR SPECIAL – BATMAN, SUPERMAN, THE FLASH

JUSTICE LEAGUE: DARKSEID WAR SPECIAL – GREEN LANTERN, LEX LUTHOR, SHAZAM!

JUSTICE LEAGUE #46 – PART 6

JUSTICE LEAGUE #47 – PART 7

JUSTICE LEAGUE #48 – PART 8

JUSTICE LEAGUE: DARKSEID WAR SPECIAL #1

JUSTICE LEAGUE #49 – PART 9

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.