Random Article


Review: Archangel #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goed mysterie en de comic komt de leesbaarheid van William Gibsons schrijfwerk ten goede.

Op zijn slechtst


Soms is het tekenwerk wat slordig.


De bekende sciencefictionschrijver William Gibson maakt met Archangel zijn comicbookdebuut bij IDW. En het is verdomd sterk…

Posted 23/05/2016 by

 
Full Article
 
 

They know nothing of DNA , so they’ll have no way of proving you’re not him.

De nieuwe IDW-comic Archangel kent een nogal mysterieus begin. Het is 2016 en enkele wereldsteden lijken getroffen te zijn door een gewapend conflict. Een aantal mannen hebben zich door middel van cosmetische chirurgie het gezicht van enkele politici laten aanmeten. Maar geen recente politici. Deze politiekers zijn mensen die in het Witte Huis rondliepen in 1945. Ze laten zich door middel van een machine genaamd The Splitter overbrengen naar het 1945 van een parallelle Aarde. Daar willen ze het pad effenen voor Project Archangel.

De mannen zijn amper vertrokken als de operator van The Splitter haar pistool trekt en samen met een kompaan de bewakers om zeep helpt. Ze blijft achter met de hoofdwetenschapper en vertelt hem dat ze twee mariniers en een stealth vliegtuig heeft overgebracht naar deze wereld om deze te beschermen tegen het lot dat hun eigen Aarde te wachten staat. Natuurlijk gaat er al meteen wat mis, maar om dat te begrijpen dien je deze issue op te pikken…

Archangel is het comicbookdebuut van sciencefictionschrijver William Gibson. De 68-jarige Gibson staat te boek als de man die de term “cyberspace” uitvond en de cyberpunkstroming in de science-fiction begon met zijn debuutroman Neuromancer in 1984. Zijn boeken bevatten vaak erg interessante ideeën maar zijn ook erg taai geschreven. Deze comic doet het in dat opzicht stukken beter. Want alle beschrijvingen zijn niet nodig omdat IDW Butch Guice (Action Comics, Captain America) heeft gestrikt voor het tekenwerk. Zijn fotorealistische werk geeft deze comic de sfeer die het nodig heeft.

En het verhaal van Gibson is verfrissend. Hij bouwt het mysterie op een geheel andere manier op als de doorsnee comicbookschrijver. De kwaliteit van het verhaal is ook dusdanig dat je mag zeggen dat de man er zich zeker niet gemakkelijk vanaf maakt. Een erg sterke openingsissue die zijn score dubbel en dik heeft verdiend…

Archangel #1 bij Archonia.com

archangel_01_1archangel_01_2

archangel_01_3archangel_01_4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.