Random Article


Review: 3 Floyds Alpha King #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Simon Bisley!!!

Op zijn slechtst


Het is een reclamecomic.


Een brouwer krijgt de schrik van zijn leven wanneer er een horde barbaren voor zijn deur staat met grote dorst. We bespreken 3 Floyds Alpha King door Brian Azzarello en Simon Bisley…

Posted 11/05/2016 by

 
Full Article
 
 

Tonight… We settle our yester daze.

Stel je voor.. Je bent een getalenteerde brouwer. Geen hobbyist, maar een kleine jongen die een rijk assortiment aan speciale bieren verkoopt. Na een dag werken zet je nog een keer je installatie aan voor een laatste lading bier. En dan stappen er plots een paar barbaren jouw brouwerij binnen. Je bent voor een deel hun realiteit binnengedrongen en deze woeste mannen willen maar wat graag dat speciale bier van je drinken. Jou hebben ze niet meer nodig. Dat is het verhaal van 3 Floyds Alpha King – een nieuwe vijfdelige miniserie bij Image Comics – in een notendop.

Wanneer je de namen van Brian Azzarello (American Monster, Dark Knight III: The Master Race) en Simon Bisley (The Four Horsemen of the Apocalypse, Lobo) op een cover ziet staan dan heb je bepaalde verwachtingen. Alleen Bisley maakt deze verwachtingen waar met zijn geschilderde platen vol wulpse vrouwen en dubbelgespierde testosteronbommen. Het verhaal is eigenlijk magertjes, maar dan mag je Azzarello niet kwalijk nemen. De naam Nick Floyd zegt alles. Dit is namelijk de brouwer van 3 Floyds Brewing Co. en deze comic is in feite een soort reclame-uitgave. Een waspoederstrip op zijn Amerikaans.

Wanneer je de site van 3Floyds bezoekt dan wordt je een beeld voorgeschoteld van een gezellige brouwerij die wordt bevolkt door groezelige mannen met een voorliefde voor oude heavy metal en de stijl die daarbij hoort. Wanneer je alleen kijkt naar de pagina’s dan lijkt het alsof een oud Iron Maiden t-shirt tot leven is gekomen. Als je gecharmeerd bent van dat wereldje dan is dit een aardige comic. Het is bedoeld als een reclame-uitgave en daar voldoet het prima aan. Het brengt best wel het 3Floyds gevoel over. Maar, als je niets hebt met bier of heavy metal dan is dit gewoon niet voor jou.

3 Floyds Alpha King #1 bij Archonia.com

3Floyds - Alpha King 13Floyds - Alpha King 2

3Floyds - Alpha King 33Floyds - Alpha King 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.