Random Article


Review: Renato Jones – The One Percent #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een heerlijk kwade comic, een goede satire en ook nog eens goed getekend.

Op zijn slechtst


/


Na een hallucinante Marvel-ervaring neemt Kaare Andrews de superrijken op de korrel met Renato Jones – The One Percent bij Image Comics…

Posted 10/05/2016 by

 
Full Article
 
 

How can anyone make them pay?

Renato Jones – The One Percent werd geboren uit kwaadheid. Kaare Andrews gaf Iron Fist een nieuwe oorsprong voor Marvel en dat leverde een vrij succesvolle comic op. Toen een Marvel-redacteur hem tijdens een lunch slechts twee drankjes op kosten van de zaak wilde aanbieden begreep hij dat ie nooit meer dan een set handjes zou zijn voor de uitgever. Het leverde hem de inspiratie op voor deze comic, waarin de superrijken en het kapitalisme op de korrel worden genomen.

Het is verleidelijk om te denken dat je weet wie Renato Jones is. Maar Andrews dient de lezer in deze eerste issue een knap in elkaar gezet openingsverhaal op. Je begrijpt wat Jones drijft om, als The Freelancer, de wapens op te pakken tegen de superrijken, maar weet je daarmee ook werkelijk wie hij is? Dat is een vraag waarop je vooralsnog geen antwoord krijgt.

Renato Jones is meteen ook een satire en voor sommige mensen is het een vorm van therapie. De superrijken in deze comic zijn van iedere menselijkheid ontdaan. De industrieel waar Jones een bezoekje aan brengt maakt er ook een sport van om te benadrukken dat zijn personeel geen mensen zijn. Voor een bedrag van tien dollar per uur zijn het de ultieme gebruiksvoorwerpen die je weg kan gooien wanneer je ze beu bent. Je begrijpt dat het niet de bedoeling is dat deze mensen tot inkeer komen. Ze moeten sterven.

Renato Jones - The One Percent 1 1

Het mooiste aan de comic is het ontwerp van Andrews platen. Ze zijn optimaal afgestemd om je als lezer de ultieme leeservaring te bieden. Stiltemomenten worden geuit in grote spreads. Bij actiescènes zweven de mensen door de lucht en zijn er lijnen of sterk uitvergrote geluidseffecten om de scène de nodige dynamiek en intensiteit mee te geven. Hier en daar wordt de comic onderbroken door een advertentie waarmee het belachelijke van extreme rijkdom wordt aangetoond.

Met 40 pagina’s voor $3.99 en een goed uitgewerkt verhaal is Renato Jones: The One Percent een verplichte aankoop geworden. Zelden openen series beter dan dit. Daarom de volle vijf sterren.

Renato Jones: The One Percent #1 bij Archonia.com

Renato Jones - The One Percent 1 2

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.