Random Article


Review: Cinema Purgatorio #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: , , , ,
 
Tekenaar: , , , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Zowaar een leuke anthologie!

Op zijn slechtst


De prijs


Alan Moore en Kevin O’Neill (The League of Extraordinary Gentlemen) nodigen hun vrienden uit voor een stukje in hun nieuwe horror anthology…

Posted 10/05/2016 by

 
Full Article
 
 

But, you know, you’ve paid to get in. You might as well at least stay and watch the rest of the bill.

Cinema Purgatorio is een idee van Alan Moore en Kevin O’Neill. Beide heren zijn elkaar nog altijd niet beu, maar wilde even iets anders doen dan The League of Extraordinary Gentlemen. Deze comic werd volledig gefinancierd door middel van een Kickstartercampagne en is in feite een horroranthologie.  Of als je heel cynisch bent dan kun je het ook wijten aan de nostalgie van een zestiger die zijn eigen 2000 AD-achtige magazine begint. Moore en O’Neill verkopen deze anthologie als een avondje naar de cinema in de vroege jaren vijftig. Je ging zitten in een muffe zaal en werd getrakteerd op een aantal enge films. Hun openingsverhaaltje dient dan ook vooral om deze sfeer neer te zetten…

Wat biedt deze anthologie nog meer?

 

CODE PRU
Schrijver: Garth Ennis
Tekenaar: Raulo Caceres

Prudence is een brandweervrouw die met trots haar vak uitvoert. Wanneer zij en haar partner een brandende man helpen en deze naar het ziekenhuis willen brengen blijkt dat Pru zo ongeveer de enige is die niet begrijpt dat deze suïcidale knakker in feite een vampier is. Het is geschreven met de typische zwartgallige Garth Ennis humor.

cinema purgatorio Pru

THE VAST
Schrijver: Christos Gage
Tekenaar: Gabriel Andrade

Een eenheid vliegtuigen rukt uit om een stad te beschermen tegen een monster dat redelijk spontaan opduikt. Deze beesten doen dat vaker en in slechts drie pagina’s blijkt dat het met Sydney al verkeerd is afgelopen. Het doet wat denken aan een anime gemaakt in een westerse stijl, Pacific Rim met vliegtuigen. Het weet wel te boeien.

cinema purgatorio The vast

MODDED
Schrijver: Kieron Gillen
Tekenaar: Ignacio Callero

Twee mensen nemen het tegen elkaar op. De winnaar krijgt de demoon van de ander mee als trofee. Het doet wat denken aan Final Fantasy, maar dan op zijn westers. Het biedt nog wat weinig voor een begin, maar het heeft potentieel.

cinema purgatorio modded

A MORE PERFECT UNION
Schrijver: Max Brooks
Tekenaar: Michael DiPascale

Brooks is bekend van zijn roman World War Z en dit verhaal moet ook weer een alternatief geschiedenisverhaal worden. Het speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het tekenwerk is erg stijf en deze pagina’s bieden alleen maar een droog geschreven inleiding. Matig dus.

cinema purgatorio union

 

Voor een anthologietitel is dit best geslaagd. De verhalen zijn gevarieerd en hebben een behoorlijk niveau. De enige serieuze uitglijder in dit eerste deel is A More Perfect Union. Dat zal nog wel bijtrekken in de volgende edities. Een minpunt is de prijs. Cinema Purgatorio werd vormgegeven als een Suske en Wiske album. Nee, niet letterlijk.. Maar het is een dun album met een kartonnen kafje en telt zo’n 58 pagina’s. En aangezien je geen compleet verhaal krijgt is $5.99 wat aan de hoge kant. Het is ook nog eens een bijna volledig zwart-wit album.

Sommige zullen dit leuk vinden. Anderen kunnen misschien beter wachten op de gebundelde, integrale editie.

Cinema Purgatorio #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.