Random Article


Marvel doodt alle X-Men op “Death of X” variant covers

 

Posted 10/05/2016 by

Momenteel zijn Marvel‘s X-Men-titels volop in de weer met het mini-event Apocalypse Wars, maar in de herfst komt er weer eentje aan: het omineus getitelde Death of X. Marvel is al een tijd bezig om hun comicbookuniversum meer en meer op dat van de Marvel Studios-films te doen gelijken, waardoor ze de Inhumans vooruit trekken ten koste van de X-Men. Zo worden de mutanten (alweer) langzaam aan uitgeroeid, deze keer door de Terrigen Mists waaruit de Inhumans hun krachten putten.

Death of X belooft alweer heel wat dood en verderf onder de X-Men te zaaien en om dat te vieren brengt Marvel in juli al enkele morbide Death of X variant covers uit. Hierop zien we steeds een andere X-Man of X-Vrouw aan zijn/haar einde komen. Niet dat dat veel uitmaakt, want de meesten onder hen – waaronder de afgebeelde Colossus, Nightcrawler en uiteraard Jean Grey – zijn al weleens onder de grond gegaan om even later te verrijzen (“mutant heaven is a revolving door”, aldus Professor Xavier himself). In feite is dit voornamelijk een leuke manier voor Marvel om de X-fans te trollen met een mogelijke pauze van de franchise.

xmendeathofx3xmendeathofx1xmendeathofx2

Rond Death of X is nog niet veel geweten, buiten dat het in de herfst begint. De Death of X variant covers zullen in juli in de volgende comics te verkrijgen zijn:

 • All-New X-Men #11
 • All-New, All-Different Avengers #12
 • Amazing Spider-Man #15
 • Black Panther #4
 • Captain America: Steve Rogers #3
 • Daredevil #9
 • Deadpool #15
 • Doctor Strange #10
 • Extraordinary X-Men #12
 • Guardians of the Galaxy #10
 • Invincible Iron Man #11
 • Mighty Thor #9
 • New Avengers #13
 • Old Man Logan #8
 • Power Man and Iron Fist #6
 • Spider-Man #6
 • The Astonishing Ant-Man #10
 • Uncanny Avengers #11
 • Uncanny Inhumans #12
 • Uncanny X-Men #10

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.