Random Article


Frank Miller jaagt iedereen de kast op met controversiële Dark Knight III/Wonder Woman variant cover

 

Posted 10/05/2016 by

Vorige week verscheen de vierde issue van Dark Knight III: The Master Race bij DC Comics en uiteraard was er ook een variant cover van de hand van Frank Miller – op wiens The Dark Knight Returns en The Dark Knight Strikes Again de Batman-comic een vervolg is. Niet elke winkel had deze op de plank staan en misschien was dat maar goed ook. Een geïrriteerde klant plaatste een foto van de cover op Twitter en een nieuwe controverse was geboren. Eentje die doet terugdenken aan een controversiële Catwoman variant cover van Miller enkele jaren terug.

img-20160429-wa0001_1024

Het hoogtepunt van Frank Miller als realistische tekenaar was het eerste Sin Cityverhaal The Hard Goodbye. Daarna begon hij met het uitkleden van zijn stijl. Miller is van mening dat realisme beter wordt gedaan in de film en dat de comic beter is in de overdrijving van zaken. Het hoogtepunt van deze nieuwe stijl was The Dark Knight Strikes Again (DK2).  Lezers van superheldencomics hebben alleen een bepaalde verwachting bij het tekenwerk en toen het tweede volume in zijn Dark Knight-toekomstvisie van Batman verscheen in het begin van de jaren 00, werden er een paar mensen gek. Dit was niet de Miller die ze nog kenden uit 1986. Het combinatie van tekenwerk en inkleuring gaven de pagina’s een experimentele look waarvan je misschien mag zeggen dat het niet verstandig was om dit te gebruiken voor een superheldencomic. Maakt dat het werk slecht? Zeker niet.

Deze cover laat een pezige Wonder Woman zien. Haar mannelijke kantjes worden wat aangedikt, maar het levert een acceptabele plaat op. Met de baby vergallopeert Miller zich omdat ie iets te volwassen oogt. Wat de plaat dan weer charmant maakt is dat Miller zichzelf parodieert omdat het ook doet denken aan de covers die de tekenaar dertig jaar geleden tekende voor de eerste Amerikaanse uitgave van Lone Wolf and Cub.

43943_20060603235910_large

De reden dat Brainfreeze aandacht besteedt aan deze discussie is omdat een nieuwe speler zich meldde. Een zekere Harvey James (Masterplasty) verklaarde op zijn Tumblr-pagina dat hij een poging heeft gedaan om de colorist te worden van Miller op Batman. Zijn theorie is namelijk dat DC een verkeerde inkleurmethode gebruikt voor Millers werk. Wanneer je kijkt naar DK2 dan heeft James ongelijk. Maar kijkend naar de onderstaande variant cover dan zie je zijn punt. Het verschil tussen DKIII-inkleurder Alex Sinclair en DK2‘s inkleurster Lynn Varley is dat de eerste een technicus is en de laatste een kunstenares. Achter haar werk zit een idee. James denkt dat Millers werk beter gebaat is bij een platte inkleuring.

tumblr_inline_o6lz77j3xT1qj0ue8_540

Wie meer interesse heeft in zijn verhaal kan hier het stuk van Harvey James lezen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.