Random Article


Review: Black Panther by Christopher Priest Complete Collection Volume 3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: , , , , ,
 
Inkter: , , ,
 
Inkleuring: , ,
 
Lettering: , ,
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $34.99
 
Verzamelt: Black Panther (v3) #36-49 en 57-58, The Incredible Hulk (v3) #33, Thor (v1) #370 en materiaal uit Marvel Double-Shot #2
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Er was een idee achter dit volume en de voorgaande delen. En dat wordt mooi gebracht.

Op zijn slechtst


Het verloopt allemaal nogal chaotisch.


In het derde volume van Christopher Priests legendarische run op Marvel’s Black Panther mogen we Iron Man, Iron Fist, gedonder met de gouden kikkers van koning Salomon en een tweede Black Panther verwachten…

Posted 30/04/2016 by

 
Full Article
 
 

He’s the neverending story, the infinite gulf between man and superman where greatness lives.

De derde en laatste Complete Collection-editie van Christopher Priests legendarische run op Marvel‘s Black Panther is daar. In de periode dat deze comics gemaakt werden bevond de serie rond koning T’Challa van Wakanda zich in zwaar weer. Priest wrong zich in diverse bochten om meer lezers te trekken en dat zie je terug in de gebundelde verhalen omdat deze nogal afwijken van het voorgaande. Enkele kleine verhaallijnen worden doorgetrokken zoals de liefde tussen Divine Justice en Vibraxas en de bezetenheid van Everett K. Ross. Het is de setting die verandert. Zo is de bezetenheid van Everett K. Ross te wijten aan The Black Dragon en dat is weer een opponent uit de stal van Iron Fist. Can you smell the team-up? Oh, en natuurlijk hangt er nog een staartje aan vast.

black panther iron fist

Daarna wordt het nogal retro en mikt men op de kleine groep van hardcore Panther-fans. Priest en Sal Velluto (JSA, Power Pack) reizen terug naar de seventies en gebruiken een oude verhaallijn van Jack Kirby als inspiratie. Panther ontmoet zijn toekomstige zelf en merkt tot zijn grote schrik dat deze lijdt aan een dodelijk kwetsuur dat voortvloeit uit zijn eerdere avontuur met Iron Fist. Velluto tekent trouwens alle oude personages ook in de stijl van Kirby waardoor je ook echt het gevoel krijgt dat er personen uit het verleden rondlopen.

black panther kirby

Als kersje op de taart keert deze serie nog even terug naar zijn roots in de vijfdelige verhaallijn Enemy of the State II waarin Black Panther samen met Wolverine en Iron Man verwikkeld raakt in een politiek complot en er volgt nog een metafysisch reisje naar het dodenrijk.

Als je het bovenstaande wat chaotisch vond dan is deze review geslaagd. Je proeft in deze comic de paniek van Priest en kompanen en je merkt dat ze alles proberen om deze serie te redden. Gek genoeg geeft al die chaos deze comic wel de peper in de reet die het nodig heeft. Het maakt het allemaal net even iets toffer en verrassender. Wie was uitgekeken op de politieke verhaallijnen in de eerdere twee delen kan hier weer zijn hart ophalen. Helaas sneeuwt het ook de ontwikkeling van T’Challa als personage wat onder. Jammer, want dat was uiteindelijk de drijvende kracht achter alles.  In de bespreking van het vorige deel werd hij neergezet als Marvel’s Batman, maar hier laat ie zien dat het personage meer is.

Heel letterlijk genomen is dit niet het einde van Priest run. Maar in de resterende zeven issues gaat de serie een dusdanig andere kant op dat je deze trade mag zien als de laatste van deze Black Panther-run. Het vierde deel wordt meer urban en zal eindigen met de miniserie The Crew.

Deze run was zeker de moeite waard. In Marvel’s komende films zul je zeker delen van deze run terug gaan zien in de bioscoop. Zie het optreden van zowel Black Panther als Everett K. Ross in Captain America: Civil War.

Black Panther volume 3 bij Archonia.com

black panther vol 3 1black panther vol 3 2

black panther vol 3 3black panther vol 3 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.