Random Article


Review: Dark Knight III – The Master Race #4

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $5.99 (regular), $12.99 (collector's edition)
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Azzarello en Kubert doen een betere Frank Miller-imitatie dan Miller zelf.

Op zijn slechtst


Weinig origineels. Nogal kort door de bocht.


Na vele vertragingen zetten Brian Azzarello, Andy Kubert en Frank Miller eindelijk het derde deel van de Batman: The Dark Knight saga verder. De review van DC’s Dark Knight III: The Master Race #4 vind je hier…

Posted 29/04/2016 by

 
Full Article
 
 

I refuse to put myself above humanity.

Na maanden vol marketinggeweld kwam in november de eerste issue van Dark Knight III: The Master Race eindelijk uit bij DC Comics. Voor deze derde Dark Knight-cyclus zijn Frank Miller en Klaus Janson, het duo achter het legendarische Batman: The Dark Knight Returns (1986), herenigd. Het leeuwendeel van het werk wordt echter gedaan door Brian Azzarello (100 Bullets, Wonder Woman) en Andy Kubert (Detective Comics, Captain America). Inmiddels zijn we aangekomen bij het – tergend lang uitgestelde – vierde deel.

In de vorige issue zagen we hoe The Atom een aantal Kryptonianen uit de gekrompen stad Kandor bevrijdde en tot hun ware grootte herstelde. Deze overspoelen al snel de planeet en willen de mensheid tot hun slaven maken. Batman verzet zich uiteraard en begint plannen te smeden, maar ook een teruggekeerde Superman kiest voor de mensheid. Dit brengt hem in rechtstreeks conflict met zijn (en Wonder Woman’s ) dochter Lara, die de kant van de Kryptonianen kiest.

dkIII4

Het is weer trendy om Superman te doden bij DC Comics, zo blijkt. Na de recente Batman V Superman: Dawn of Justice en JLA #8 lijkt de man van staal hier ook alweer zijn leven te geven. Een verrijzenis zal hoogstwaarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten, maar het kon toch wat beter uitgewerkt worden. Verder zien we ook hoe de Kryptonianen korte metten maken met andere verouderde DC-superhelden, terwijl Batman en Gotham City te kampen krijgen met een ultimatum. Azzarello en Kubert laten alles snel vooruit gaan en blijven de geest van Frank Miller prachtig kanaliseren. Toch gebeurt er niet veel dat we al niet eerder hebben gezien…

In de minicomic wordt er deze keer aandacht besteed aan Carrie Kelley, Batman’s huidige sidekick die eerder al als Robin en Catgirl door het leven ging. Nu wordt ze den nieuwste Batgirl en heeft ze een ontmoeting met een zekere koning van Atlantis. Het verhaaltje is simpel genoeg en zal nog wel een vervolg krijgen in de hoofdreeks, maar de tekeningen van Miller zijn niet voor iedereen weggelegd. Sommigen zullen het briljant vinden, anderen zullen dit zien als kleuterniveau.

DKIII: The Master Race blijft de moeite voor zowel oude als nieuwe fans van de duistere DC-toekomst die Frank Miller creëerde. Hopelijk moeten we niet té lang meer wachten op het vijfde deel en de voortzetting van de saga…

Dark Knight III – The Master Race #4 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.