Random Article


Grant Morrison en Yanick Paquette werken aan vervolg op DC’s Wonder Woman: Earth One

 

Posted 28/04/2016 by

Begin april verscheen eindelijk Wonder Woman: Earth One bij DC Comics. Na vier jaar wachten lieten Grant Morrison en Yanick Paquette hun versie van DC’s Amazoneprinses los op de wereld. Een versie die zeer dicht tegen de originele Wonder Woman aan zou liggen zoals haar schepper William Moulton Marston voor ogen had.

De reviews waren nogal wisselend. Mensen met een activistische inslag waren lyrisch, casual lezers hadden nog wel wat zaken aan te merken op de comic. Ook Brainfreeze was niet meteen heel enthousiast (zie hier onze review) en het is ironisch dat Morrison juist dat gaat doen wat we eigenlijk het minste vonden aan deze comic.

Wie de debatten in de comic blogosphere volgt weet dat er nogal wat wordt geschreven over de rol van vrouwen, seksisme en meer van zulks in de hedendaagse comic en dan vooral het dominante superheldengenre. Morrison is onder de indruk van dit debat en wil deze onderwerpen samen met Paquette verder uitwerken in Wonder Woman: Earth One. Er komen nog twee delen aan zodat het uiteindelijk een trilogie zal worden.

Grant Morrison noemt het zijn droomproject. De laatste titel met een personage dat hij nog nooit serieus onder handen heeft genomen. Na Wonder Woman zijn er geen bekende personages meer die de Schotse schrijver van o.a. All-Star Superman, Batman, JLA, The Flash, New X-Men en The Invisibles nog per se onder handen wil nemen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.